home Gør-det-selv Vinduespudser – Tips

Vinduespudser – Tips

Når vinduerne skal pudses, så har du valget mellem at gøre det selv, eller hyre en vinduespudser til det. Med det rigtige udstyr og lidt opmærksomhed på teknikken, kan det lade sig gøre, selv at skabe et flot resultat uden striber.

Vinduespudser udstyret

Noget af det vigtigste når ruderne skal pudses er, at du har det rette udstyr.

Indvasker

En indvasker er en kost med f.eks. et lammeskind trukket over. På den måde er der god basis for, at få gnubbet det værste skidt af. Som supplement kan man bruge den skraber, man har til komfuret til, at få genstridige pletter af.

Skraber

Her kan du med fordel bruge lidt ekstra kroner, og købe en god kvalitets skraber. Det som er vigtigt er, at den har en hel og blød gummikant. Det vil gøre det lettere, at skrabe uden at efterlade striber.

Klude

En sidste vigtig ting, er gode, rene bommuldsklude. Det er en klar fodel, hvis de er vaskede uden skyllemiddel, da de så opnår den bedste sugeevne.

Vand og sæbe

En god sæbeblanding i en spand med koldt eller lunkent vand er at fortrække. En blanding med 5 l. vand, 1 spiseskefuld opvaskemiddel, et par dråber afspænding af det til opvaskemaskinen, 1 dl. husholdningseddike til at binde kalken til vandet samt en hættefuld salmiakspiritus til at fjerne fedt, så er du godt på vej.

Når du vasker dine vinduer, er tricket at bruge rigeligt med vand. Det vil gøre det nemmere for skraberen at glide over ruden.

Vejret

Der er megen snak om, hvilket vejr det er bedst at pudse dine vinduer i. Det er jo ikke sådan at vi ser de professionelle aflyse alle deres aftaler, fordi solen står højt på himlen. Det ligger alt sammen i teknikken og hastigheden som du skraber ruden fri for vand. Er du ikke professionel vinduespudser, vil vi derfor anbefale, at du vælger et tidspunkt, hvor solen ikke står direkte på dine ruder. Det af den simple grund, at med direkte sol, vil vandet fordampe hurtigere, og dermed mindske dine chancer for at pudse uden at efterlade striber.

Lister og karme

Såfremt du er 3-4 gange om året, er god til at få rengjort dine lister og karme, kan det være med til at forlænge vinduernes levetid. Vi anbefaler at du rengøre listerne INDEN du pudser ruderne og dine vindueskarme EFTER. Lister og karme, rengøres blot med lidt vand og alm. rengøringsmiddel.

Vinduespudser teknikken

Du er nu nået til den del af vinduespudsningen, som er den sværeste. Teknikken med skraberen, som også skal være med til at undgå striber. Du har sikkert set, hvordan de professionelle svinger skraberen rundet i runde bevægelser, og det kan såmænd også være en god ide, at du prøver dig frem, for at finde den bevægelse som virker for dig. Hemmeligheden ligger i, at skraberen ikke forlader ruden, og at alt kører i én bevægelse. Det kræver dog øvelse, at nå hele ruden rundt på denne måde.

En alternativ løsning, som kan være god for hobby vinduespudsere kan være, at du starter i toppen af vinduet, med at køre skraberen vandret over ruden. Herefter kører du fra top til bund hen over hele ruden.

Uanset hvilken metode du vælger, er det vigtigt, at du overlapper med 1-2 cm for hvert strøg. Hver gang skraberen slipper ruden, tørrer du den af i en ren klud, så den er klar til endnu et strøg.

Til slut bruger du et tørt sted på kluden, og tørrer af på alle lister. Brug et tørt sted for hver langside.

Syntes du, efter denne vejledning, at vinduespudsning alligevel lyder for uoverskueligt, så findes der heldigvis mange virksomheder, som har gjort det til deres levevej, at pudse dine vinduer flotte og klare.