home Hus og have Vedligeholdelse af huset – 3 punkter som mange glemmer

Vedligeholdelse af huset – 3 punkter som mange glemmer

Hvis du ejer en bolig, ligger der ofte lidt arbejde i vedligeholdelse af huset. Men hvad er det vigtigste at vedligeholde? Det er meget forskelligt hvad der er vigtigst at vedligeholde på den enkelte bolig, men der er nogle punkter på vedligeholdelsesplanen som mange glemmer. Vi har samlet 3 af de punkter i denne artikel.

 

Taget

Noget som mange boligejere glemmer, er at taget på boligen kræver løbende vedligeholdelse. Du bør mindst en gang om året tjekke dig tag for utætheder og samtidig overveje, om det er tid til en tagrensning, for at vedligeholde dit tag bedst muligt.

Det er meget forskellige for forskellige tagtyper hvor meget vedligeholdelse det kræver, men alle tagtyper kræver en eller anden form for vedligeholdelse.

Ved mange tagtyper er det en god idé, at sørge for at få lavet en tagrensning. Hvis du sørger for at holde dit tag rent for alger og mos, vil dit tag opnå en bedre levetid. Det skyldes at mos og alger tiltrækker fugt, som på længere sigt kan give frostspændinger på taget om vinteren, og derfor er det vigtigt at du holder dit tag rent.

Hvis dit tag trænger til en tagrensning, kan du finde et tagrensningsfirma, der kan give dit tag en god tagrensning, så dit tager bliver mere modstandsdygtigt. Du kan fx bruge Nanostone, der blandt andet laver tagrensninger.

Gulvene

Punkt nummer to, som du skal huske at vedligeholde i din bolig er gulvene. Det er meget forskelligt, hvor ofte du skal gøre noget ved dine gulve alt efter hvilken type gulve du har. Det er selvfølgelig vigtigt, at du jævnligt renser dit gulv, men ud over det er der ofte lidt andet vedligeholdelse også.

Hvis du fx har trægulv, der er oliebehandlet, er det en god idé at give gulvet oliepleje et par gange om året, så du sikrer at træet bibeholder en god overfladebehandling. Ved mange andre typer af gulve, er der andre former for vedligeholdelse som er vigtig. Det er derfor en god idé, at undersøge hvad lige netop din gulvtype kræver af vedligeholdelse.

 

Tagrender samt huset facade

Det sidste, som mange glemmer at vedligeholde på deres hus er tagrenderne samt facaden på huset. Det er vigtigt at tømme tagrenderne engang i mellem, for at sikre, at de ikke bliver overfyldte, og vandet dermed kan ryge ud over kanten og resultere i skader på facaden.

Specielt om efteråret, er det vigtigt at huske at tømme tagrenderne, da der er mange blade der lander i tagrenden, og det kræver derfor at tømme den et par ekstra gange.

 

Vedligeholdelse som lejer af bolig

Her til sidst vil vi nævne lidt, i forhold til hvis du er lejer og ikke ejer at en bolig. Hvis du har fundet en bolig til leje, og har valgt at leje den er det stadig vigtigt, at du husker at vedligeholde den bolig som du lejer. Det er altid en god idé at være opmærksom på, hvad der står i din lejekontrakt omkring vedligeholdelse af boligen.

Selvom det ofte er lejerens ansvar at vedligeholde boligen, skal du som lejer sørge for at holde den ren. Samtidig skal du også fortælle ejer om, hvis der er noget på boligen, som trænger til at blive vedligeholdt. Hvis du ikke fortæller ejeren om det, kan det blive set som misvedligeholdelse og det kan derfor ende med, at du skal betale for skaden.