home Hus og have Vælg de rigtige gardiner – 4 populære løsninger

Vælg de rigtige gardiner – 4 populære løsninger

Gardiner er vigtige for at have god indretning. De har en praktisk funktion ved at holde lys og uvedkommende blikke ude, når det er nødvendigt. Eksempelvis, når der skal være helt mørkt i soveværelset, afskærmes stuen, så forbipasserende ikke kan kigge ind, og når der skal skærmes for solens stråler, som forstyrrer TV-kiggeriet. Ofte ender man dog med at vælge en billig og nem standardløsning, som ikke nødvendigvis er flatterende for det hjem, som du ellers bruger tid og energi på at få til at se flot ud. Derfor kan det være en god ide at få investeret i nogle flotte, praktiske gardiner, der passer ind i boligindretningen og holder i mange år frem. Se nærmere på de nedenstående 4 populære løsninger, som kan pifte hjemmet op.

gardiner

Nr. 1 – Rullegardiner

Luk lyset ind med rullegardiner. I stuen eller spisestuen kan det være fint med rullegardiner, der er halvgennemsigtige, så de stadig lukker lys ind samtidig med at de værner om privatlivet. Man kan selv styre, hvor meget lys der skal lukkes ind ved at rulle helt eller halvt ned, og det giver en hyggelig atmosfære i rummet.

Nr. 2 – Persienner

Persienner er en af de mest populære løsninger, og det er med god grund. De vil ofte være den billigste løsning, de kommer i mange størrelser og farver, og de giver en fleksibel afskærmning i forhold til udefrakommende lys.

Nr. 3 – Plisségardiner

Plisségardiner giver et blødere udtryk end persiennerne. De er ideelle til de fleste rum, da de fås i flere forskellige udgaver med adskillige formål, såsom lysafskærmning, isolerende effekt eller mulighed for at placere gardinet midt på vinduet, så der både kan rulles ned for oven og for neden. Med plisségardiner slipper man for indstillingssnorene, da man blot trækker gardiner op eller ned.

Nr. 4 – Lamelgardiner

Lamelgardiner giver mulighed for vertikal indstilling af gardinet, fremfor horisontal, som med de andre typer af gardiner. De er gode til større vinduespartier, hvor der er mulighed for at lukke meget lys ind, da det er let at kontrollere lysindfaldet med denne løsning. De fås både som let afskærmende med et halvgennemsigtigt stof eller som helt mørklæggende.

Få gratis hjælp til opmåling

Du kan få hjælp til opmåling af en gardinkonsulent ganske gratis. Konsulenten besøger dig i dit hjem, viser vareprøver og sørger for at opmålingen er korrekt. Derefter sender de dig et uforpligtende tilbud, som du til enhver tid kan springe fra igen. Er du tilfreds med tilbudet og har besluttet dig for gardinkøbet, hjælper de dig også med monteringen af gardinerne. Få et uforpligtende tilbud her.