home Hus og have 5 tips til boligindretning

5 tips til boligindretning

Tendensen for boligindretning i 2018 fortsætter væk fra den nordiske minimalisme, der har været dominerende i en årrække. Farverne vil domineres af både stærke, mættede farver og lyse neutrale farver. De neutrale farver vil dog have et varmere skær end vi har set længe. Træsorterne fortsætter ligeledes deres vandring fra de lyse træsorter til de mørkere og mere intense sorter og toner så som valnød og røget eg. Læs her, hvad du med fordel kan gå efter til din bolig i 2018.

ET: Brug stærk grøn

I en årrække har man kunne regne med at være på nogenlunde sikker grund hvis man holdt sig til en lys, enkel og ikke for pyntet stil i sin bolig. Det kan man ikke mere. Hvis du gerne vil følge med udviklingen indenfor indretning, må du nu ty til andre virkemidler. Farverne er kommet og det er ikke kun neutrale, støvede farver der er på tapetet – så at sige. Den grønne farve har været her et stykke tid i forskellige nuancer. Nu har den bevæget sig endnu et skridt, og har du rummene til det, kan du nu vælge at male dine køkkenlåger eller entréskabe mm. i en stærk smaragdgrøn. Du kan også vælge at bruge farven i en mindre målestok for eksempel i puder, sengetæppe mm. Farven er utrolig smuk til træ i alle nuancer og giver virkelig et pift til rummet.

TO: Når du vælger det neutrale

I mange år har den grå farve i kolde nuancer været anset som det mest neutrale farvevalg indenfor møbler, tilbehør og vægfarve. Det vender nu. De kølige grå nuancer bliver blandet med beige og får dermed en varmere tone. Farvetonen har sågar fået navnet ”greige”. Så ønsker du at investere i for eksempel nye møbler, som du gerne vil have er neutrale i farven, eller vil du gerne have en rolig neutral farve i soveværelset, så vær opmærksom på, at den kolde grå farve er på vej til at blive overhalet af en varmere slægtning.
Husk du kan altid style med sengesæt i forskellige farver.

TRE: Varme, mørke træsorter

Ønsket om mere varme i farvetonerne gælder også indenfor træ. Her erstattes de lyse træsorter som bøg, birk og lys eg med mørke sorter som valnød og mørkere varianter som røget eg eller sort eg. Tendensen er et mere intenst udtryk i indretningen og et mere mættet farvespektrum. Mod lyse vægge vil de mørke møbler stå som mere signifikante markører i rummene end de lyse. Mod mørke vægge vil de forstærke den intense og mættede atmosfære.

FIRE: Farvet glas

De lidt tunge stentøj – og keramikting, som har været populære i et stykke tid er langsom ved at blive skiftet ud med en lettere variant. Nemlig ting af glas. Det er især det farvede glas, der hitter. Det røgfarvede glad, som har været på banen et stykke tid, er stadig med som et elegant islæt i hjemmets lamper, skåle, vaser mm. Men ud over det er glas med stærkere farver også ved at slå igennem. Det kan for eksempel være små pendler i gul, rød eller blå. Det kan være foden på lamper eller små vaser, der reflekterer lyset i vindueskarmen. Glastingenes gennemskinnelighed og skrøbelighed giver et let udtryk som kontrast til de mørkere møbler og mættede farvetoner.

FEM: Gardiner

Et udslag af ønsket om at bevæge sig væk fra det kølige og minimalistiske er brugen af tunge gardiner fra gulv til loft. Det kan for eksempel være gardiner af velour i en mørk tone, som virkelig er markante i rummet. Gardiner er et virkemiddel, der har været overset i mange år. De giver stoflighed (blødhed) til rummet, dæmper akustikken og skaber en mere intens atmosfære.