home Livsstil Vælg den rette madras for en optimal nattesøvn

Vælg den rette madras for en optimal nattesøvn

For at sikre dig selv den rette søvnkomfort, er det vigtigt at du vælger den rigtige madras til din seng. Den rigtige madras skal både være stor nok og have den rette hårdhed. Der er også flere typer af madrasser at vælge i mellem.

 

En seng skal gerne være minimum 90 cm bred, hvis det er en enkeltmandsseng og gerne 180 cm hvis i er to der skal dele seng. Derudover siger anbefalinger, at den gerne skal være 20 cm længere end du er høj.

Madrassens hårdhed skal gerne være sådan, at din ryg ligger lige, når du ligger på siden. En gammel skrøne siger, at man gerne skal ligge så hårdt som muligt, men det er ikke rigtigt. Jo mindre du vejer, jo blødere skal din madras være, og jo mere du vejer, jo hårdere skal den være. Derfor er det vigtigt at du afprøver din madras, inden du køber en.

 

Derudover skal du tage stilling til hvilken type madras du vil have – skal det være en boxmadras, skummadras eller springmadras.

Derudover er det også værd at overveje, om du og din partner skal have samme type madras, og om i har samme temperatur. En skummadras er f.eks. ikke en god ide, hvis du bliver meget varm om natten.

Springmadrasser kan fås i forskellig kvaliteter og med flere egenskaber. En moderne springmadras kan man i dag få med flere komfortzoner, dvs. at madrassen er zoneinddelt med forskellig hårdhed i de forskellige områder.

En boxmadras er, hvor sengen og madras er bygget ud i et og kan ikke vendes på samme måde som f.eks. en springmadras. Derfor vil den også have tendens til at få slappe fjedre i de områder, hvor kroppen belaster den mest. Det afhænger selvfølgelig også af kvalitet på madrassen.

Dit valg afhænger af hvad du og din krop har brug for. Det anbefales derfor at prøve så mange forskellige som muligt, for at finde det rette materiale.