home Teknik Undgå fejl – overvåg produktionen med styresystemet SCADA

Undgå fejl – overvåg produktionen med styresystemet SCADA

SCADA er rigtig smart, det er et system, der overvåger, styrer og samtidig opsamler data. Systemet bruges til at industrielle processer, både materiale som er i tanke og rør eller er varer på rullebånd. Det gode ved SCADA er, at det kan klare store processer flere forskellige steder og over en stor afstand, der er derfor mange muligheder med systemet, da det kan kommunikere med flere systemer på én gang.

 

Hvor bruges SCADA ofte?

Ofte bruges SCADA, der hvor der fremstilles, produceres eller i fabrikationen. Ved at have installeret SCADA, så sikrer virksomheden, at det er den mest optimale måde, der produceres på. På den måde holder systemet øje med, om der er processor, der kan gøres anderledes, som en ”almindelig” medarbejder ikke ville have tænkt over. Fejlene minimeres også ved at bruge dette system, da det hele er styret elektronisk på baggrund af den data, der er opsamlet, hvilket er mere fejlfrit end den menneskelige hjerne. I starten vil det helt klart være en investering at købe systemet, men over en årrække vil det kunne betale sig selv hjem igen, fordi produktionen, fremstillingen eller fabrikationen bliver optimeret, hvilket kan spare virksomheden for mange penge og ikke mindst tid.

 

Hvem kan vedligeholde systemet?

For at vedligeholde systemet så er det vigtigt at have en SCADA teknikertilknyttet. Det kan enten være en der ansættes i virksomheden. Det er også muligt at få en ekstern SCADA teknikker, der kommer, hvis der er opdateringer til systemet, eller hvis der skulle være sket en fejl. Det er også en mulighed at få en SCADA teknikker til at hjælpe med at vurdere, om det er et SCADA system, eller et andet system virksomheden skal vælge. Ofte kan teknikeren flere forskellige systemer, og vil derfor sagtens kunne hjælpe med rådgivning og vejledning, så virksomheden får den mest optimale løsning.