home Livsstil Trygge børn gir’ sunde børn

Trygge børn gir’ sunde børn

Børn har fra før de blev født, været vant til en meget tryg og omsluttende tilværelse. Det slutter for mange brat ved fødslen, hvor den store verden gør sit indtog, og alt det velkendte og rolige skiftes ud. De fleste forældre forsøger efter bedste evne at genskabe disse trygge og rolige omgivelser ved at holde børnene tæt til sig eller bærer dem i vikler og slynger. Med en babynest kan du få hænder og ryg fri, så du kan få ordnet alle de andre ting, du også gerne ville nå.

 

Hvad er en babynest?

En babynest er en justerbar ’rede’. Reden udgør en skumbund med en pudekant omkring, som er betrukket med lækker bomuld. Med sine omsluttende kanter imiterer den det trygge livmoderrum, som er så velkendt for det helt lille barn. Den holder også barnet sikkert og varmt.

En babynest kan både bruges, hvis I samsover, eller hvis barnet sover i sin egen seng. I begge tilfælde yder den sikkerhed og nærhed.

 

Mange muligheder

Der er rigtig mange måde du kan få mest muligt ud af din babynest på. Den kan selvfølgelig bruges til at sove i, og kan på den måde yde tryghed og sikkerhed. Den kan dog også bruges til flere forskellige andre ting, når barnet er vågent. Den kan bruges, når barnet ligger og leger på gulvet eller i sofaen. På den måde bliver barnet ikke koldt og får træk, og det yder samtidig også en sikkerhed, hvis barnet ligger i sofaen, så det ikke ruller ud.

En anden anvendelsesmulighed når barnet er vågent, er at bruge din babynest som et træningsredskab – til barnet. Der skal trænes rygmuskler hver dag, og det kan nogle gange godt ende med hoveder, der banker ned i gulvet eller en overanstrengt lille babyryg. Ved at lægge barnet hen over pudekanten undgår du både buler i hovedet og en træt ryg.