home Livsstil Smerter i ryg eller lænd?

Smerter i ryg eller lænd?

Mange danskere oplever smerter i deres ryg, knæ eller led, der enten kan stamme fra hårdt fysisk arbejde, eller ved at sidde i samme stilling mange timer hverdag på kontoret gennem deres lange liv på arbejdsmarkedet. Uanset hvad der kan være led til dine smerter, har du mulighed for at lindre dine smerter – måske endda få dem til at forsvinde helt. Heri vil du få nogle gode råd til hvordan du kan udbedre dine smerter, forhåbentlig få dem til at virke mindre synlige i din hverdag, så det ikke påvirker din daglige gang nær så meget.

 

Undgå at sidde i den samme stilling – variere din position

Det er ikke alle der ved det, men langt de fleste har formentlig hørt om det. Det er ikke nogen god idé at befinde sig i den samme stilling i sin stol. Det kan virke en smule underligt, ved første øjekast, men det er faktisk slet ikke godt for dig at sidde med ret ryg hele dagen. Det er også en af årsagerne til at man i dag, ser at mange virksomheder har hæve-sænke borde til deres medarbejder eller ”træningsbolde”, der skal være med til at få kroppen i forskellige stillinger. Ellers kan det hurtigt gå hen og blive hårdt for ryggen og nakken, der bliver stiv og man føler en vis smerter. Det vil lede til at du skal til en fysioterapeut eller massør til at afslappe din muskulatur og leddene i nakken. For det er bestemt ikke en behagelig følelse at gå med, og mange som arbejder på kontor har formentlig allerede oplevet hold i nakken, eller at ens lænd er helt færdig efter en lang dag på jobbet. Det er bestemt en klar fejl, og hvis du sørger for at følge dette råd, vil du afskærme dig for medfølgende smerter, der kan komme ved netop dette.

 

Kom i gang med at træne

Igen, det er ikke en hemmelig, disse råd har du hørt før. Men det er der en årsag til – de virker. Ved at opbygge en fin muskulatur gennem træning, vil du styrke både den og såvel også dine led. Kroppen har godt af at blive vedligeholdt ligesom din bolig. Det er simpelthen en fejl ikke at gøre dette, hvis du vil leve et langt og mindre smerterigt liv. Det behøver nødvendigvis ikke være ofte, og det kan være alt muligt: golf, håndbold, træning eller andet. Så længe du formår at holde dig i gang, er det en succes, og det er bestemt noget du bør starte med – hvis du altså ikke allerede er i gang med det.

 

Hjælpemidler kan hjælpe dig langt hen ad vejen

 

Hvis du allerede oplever smerter, eller er i de tidlige stadier, hvor du begynder at kunne mærke dem – er hjælpemidler et godt redskab. Årsagen til at jeg vælger at skrive ”hjælpemidler”, er kort sagt, fordi det kan være alt. Det kan være en bedre kontorstol på arbejdet, som giver din ryg den nødvendige støtte, eller som tidligere nævnt et hæve-skænke bord, hvor du enten kan vælge at veksle mellem stå og sidder. Der er mange forskellige redskaber, der kan hjælpe dig til en hverdag med mindre smerter. Du kan eksempelvis gå ind på dk.gloriamundicare.com, hvor du kan finde netop de hjælpemidler, som kan hjælpe med din positur. Hvis du vælger blot at følge nogle af disse råd, kan du gå et mere smertefrit liv i møde, og det er lige netop som det handler om.