home Hus og have Skift til indbrudssikrede nøgler og låse

Skift til indbrudssikrede nøgler og låse

Det er vigtigt, at låsene i din bolig eller i din virksomhed er af en kvalitet og type, der gør dem modstandsdygtige overfor indbrud. Der findes nemlig låse og nøgler, der er ekstra gode til at holde indbrudstyve ude af bygningen. Læs om dem her.

Hvilke nøgler er mest sikre?

Du skal gå efter de låse og nøgler, der ligger i den højeste kategori sikkerhedsmæssigt og som er af et kvalitetsmærke. Hvis du spørger fagpersoner anbefaler de låse og nøgler, som er udviklet ud fra den nyeste teknologi. Det betyder at låsens cylinder er både dirkesikker og borebeskyttet. Det drejer sig for eksempel om låse og nøgler af mærket Ruko Garant Plus og Dorma RS8. Garant Plus er både godkendt og patenteret i højsikkerhedskategorien af ”Forsikring og Pension”. Hvor Dorma og Ruku 1200 er godkendt i den højeste sikkerhedsklasse. Det er låse, der skal anvendes der, hvor sikkerheden virkelig skal være i top. De cylindere, der er i Ruku Garant Plus og Dorma RS8 er ikke bare boresikrede men også kopibeskyttede på grund af patentet. Et patenteret system kan der nemlig ikke laves piratkopier af i hele patentets levetid.

En nøgle til alle låse

Nu om dage er nøgler og låse lavet så én og samme nøgle passer til alle døre og vinduer i boligen og til postkassen om nødvendigt. Låsesystemerne gør det også muligt at låse i de forskellige sikringsklasser kan kombineres. Det betyder, at en virksomhed kan have låse, der er i højeste sikringsklasse til nogle typer rum og låse i lavere sikringsklasser til andre rum uden, at medarbejderne behøver at have flere forskellige nøgler – de kan nøjes med én og stadig have adgang til alle rum uanset låsens sikringsklasse.

Hvad består en lås af?

En godkendt kvalitetslås består ud over cylinderen af flere komponenter. Det drejer sig om låsekasser, langskilte og slutblik. Det er meget vigtigt at alle disse elementer installeres helt korrekt. Ellers vil låsen ikke fungere optimalt og kan heller ikke indplaceres i den rigtige sikringsklasse.

Dine låse skal vedligeholdes

For at en lås virker optimalt skal den vedligeholdes. Det er ikke svært. Det kræver bare, at man to gange årligt smører cylindrene godt med en god låsespray, der indeholder teflon. Den kan købes i næsten alle byggemarkeder. På den måde forlænges låsenes levetid betragteligt. Du skal dog undgå at smøre med en låseolie i dårlig kvalitet. Den kan gøre det hele værre. Er det sket, kan du rense låsen med petroleum og give den låsespray med teflon i stedet.