home Energi Skab stemning i dit hjem med en pejs

Skab stemning i dit hjem med en pejs

Sponsoreret indhold

Du kender det sikkert fra barndommen. Du har været ude i sneen hele dagen, og når du kommer ind, er kinderne røde og øjnene trætte – og der er ikke noget bedre end at få en varm kop kakao foran pejsen. Pejsen er nemlig en genial opfindelse. Den er alsidig, og er god til rigtig mange ting. For at indskrænke det til enkelte punkter, er det at den skaber varme og hygge. To ting, der er samlet – og alligevel ikke. Med en ægte pejs kombinerer du disse to ting på en stilet og elegant måde.

 

Typer af pejse

Der findes et hav af forskellige pejse, hvis du vælger at lede efter det. Men de mange resultater bliver ofte forvirrende. Se denne liste over de forskellige typer af pejse, der findes:

 

  • Brændeovn
  • Pejseindsats
  • Grill
  • Forskellige designs
  • Forskellige brændsler

 

En grill er en varm overflade, der bruges til at lave mad – og så giver de altid en følelse af varme sommeraftener. Tjek eksempelvis det danske brand Morsø Forno, der har alt indenfor grill, udeovne og alt det tilbehør, der følger med. Det er også et brand, der ikke går på kompromis med kvaliteten – og det betyder, at du som kunde er i trygge hænder. En brændeovn er ikke som navnet antyder en ovn til at lave mad, men til at skabe varme i det rum, den er placeret i. De findes i mange designs – de gamle modeller og de moderne og de, der står på jorden og dem, der er monteret fast på væggen – for ikke at nævne at de varierer i størrelse. Pejseindsats er et arkitektonisk fænomen, der kombinerer den gamle pejs og dens hygge- og varmespredende egenskaber med den nordiske stil og indretning.

Når man snakker pejse, er der naturligvis også forskel på de forskellige brændsler. De fire mest kendte er:

 

  • Gas
  • Bioethanol
  • El
  • Skovbrænde

 

Sådan finder du den rigtige pejs

At finde den rigtige pejs behøver absolut ikke at være en lang og trættende omgang. Det er faktisk rigtig nemt at finde den rigtige. Som kunde er det derfor vigtigt at vide, hvad du leder efter – men det behøver ikke betyde, at du ikke kan få hjælp til at finde den helt rette pejs til dig – læs mere her. Det er også smart at tænke over, hvordan din stil er – er den moderne, enkelt eller mere retro?