home Bil og motor Send kunderne på ferie med de rigtige dæk

Send kunderne på ferie med de rigtige dæk

Nu er vi der. Det er sæson for kør-selv-ferie. Det er nu, at du som fagmand skal på banen og rådgive kunderne, så bilen ikke står i vejen for en god ferie. Første skridt er en snak om dæktyper. Det er slet ikke ligegyldigt. Ofte er der mere fokus på alt det, der skal med i bilen som bagage, tøj, mad og underholdning på bagsædet.

Din opgave er at overbevise dem om, at bilens dæk er mindst lige så vigtige – uanset om de kører tværs gennem Europa for at nå snedækkede alper eller solrige strande.

Er det ferie med sommer- eller vinterdæk?

Det giver lidt sig selv at en skiferie selvfølgelig kræver vinterdæk på bilen. Men det er faktisk ikke alle, der husker at få dem på inden afgang. Mind kunderne om det i løbet af året, så de ikke kommer afsted uden og må bruge mange penge på et udenlandsk værksted. De penge skal selvfølgelig bruges hos dig.

Gør det eksempelvis til en rutine at snakke ferieplaner med kunderne, når de er inde til de sædvanlige serviceeftersyn og dækskift. Man kan jo sagtens booke en tid til dækskift et stykke ude i fremtiden. Det er sikre penge i kassen for dig og god ferieplanlægning for kunderne.

Vinterdæk er jo heller ikke kun nødvendige på ferier til snedækkede områder i Sverige og Norge. Også sydpå kan du møde snedækkede toppe og veje. Der kan eksempelvis sagtens være sne i Italien i maj måned. Gør dine kunderne opmærksomme på det, så de husker at tjekke vejrforholdene for både destination og ruten dertil i god tid.

Nye dæk før lange ture

Det kan også være en god idé generelt at skifte til nye dæk inden en lang kør-selv-ferie. Som du sikkert ved anbefaler FDM en dybde på minimum tre millimeter, når vi taler dækmønster.

Er de gamle dæk lige på grænsen? Så er der ingen grund til at tage chancen ned gennem Europa med lange distancer, høje hastigheder på tyske motorveje eller skarpe sving i sydlandske landsbyer.

Tilbyd dine kunder at få hjulene en tur på din professionelle dækmaskine, så de er godt rustet inden den lange køretur.

Et godt og grundigt ferietjek

Når der er styr på hvilke dæk, dine kunder skal køre på ferie med, er det oplagt også at få lavet et reelt ferietjek af bilen:

Har alle hjul det rigtige dæktryk?

Inden bilen skal ud på en tur på flere tusinde kilometer, er det en god idé ikke blot at tjekke dækmønster, men selvfølgelig også dæktryk. Mange bilejere er ikke selv opmærksomme på vigtigheden af et korrekt dæktryk. Derfor bør du som fagmand rådgive og påminde dem.

Hvordan står det til med bremserne?

Bremserne skal selvfølgelig være i orden. Er der bremsevæske nok på bilen, hvornår er seneste tjek foretaget? Tjek også gerne vandindholdet i bremsevæsken.

Vis din ekspertise

Når du alligevel har kunderne inde til en god snak om dæk og generelt ferietjek af bilen, så vis din ekspertise. Rejser de steder hen, hvor man skal være opmærksom på miljøzoner? Mere end 70 tyske byer har indført særlige krav for at skåne miljøet i byernes centrum. Udlever de nødvendige mærker, hvis du kan – eller henvis dem til andre.

Del ud af din viden og send kunderne godt på vej.