home Livsstil Sådan vælger du den rigtige spanske guitar

Sådan vælger du den rigtige spanske guitar

Er du en af dem, der også ønsker den ’rigtige’ guitar? Så læs med her. Her får du nemlig alt den viden, du har brug for, for at kunne vælge den helt rigtige spanske guitar.
Det vigtige med en spansk guitar er træsorten. Derfor er den foretrukne guitar blandt musikundervisere også den spanske guitar José Ribera. Dækket på disse guitarer er derfor lavet af enten massivt grantræ eller massivt cedertræ. Det er nemlig altafgørende, at træet skal være letbevægelig. Det sikrer, at guitaren får den helt rette klang. Siderne og bunden skal dog i modsætning gerne være så hårde som muligt, da det skaber den unikke klang af en klassisk spansk guitar. Mahogni eller palisandertræ er derfor at foretrække til sider og bund.  En anden ting der gør, at denne type guitar anbefales er, at hver enkelt guitar har får justeret strengene til, til perfektion så den bliver en leg at spille på. Langt de fleste er derfor fuldt ud tilfreds med at give et forholdsvis lille beløb ekstra for denne type guitar. Og håndværket og perfektionen ved denne guitar er der, uanset om det er en børne-, junior- eller voksen spansk guitar.

Udvalget er stort

Der er dog rigtig mange typer og modeller af forskellige guitarer at vælge i mellem, og derfor er det rigtig vigtig, at man beslutter sig for, hvilke ønsker og behov man har til sin guitar, inden man går ud og investere i en. På den måde er du også mest sikker på at få købt en guitar, som du faktisk får brugt. Det er nemlig vigtigt, at guitaren både føles rar at håndtere og spille på, men samtidig skal den også have den klang som lige præcis du er på udkig efter. Sørg derfor altid at søge råd og vejledning inden du beslutter dig helt.