home Livsstil Sådan undgår du smerter i hverdagen

Sådan undgår du smerter i hverdagen

Mange danskere døjer med smerter i kroppen hver eneste dag, og det kan være et stort problem. For nogle er smerterne nærmest invaliderende, mens de for andre er til at leve med. Det er dog vigtigt, at du forsøger at finde årsagen, hvis du ofte har smerter. Det er nemlig tegn på, at noget er gået i stykker i din krop.

Det kan også være en god idé at overveje alternative behandlingsmetoder, hvis medicin ikke kan tage smerterne for dig. Ofte kan kost, motion eller kropsbehandlinger nemlig afhjælpe smerte og bringe kroppen på ret kurs igen.

Bevæg kroppen

Næsten ligegyldigt hvad, du har ondt i, kan det hjælpe at bevæge kroppen mere. Mange undersøgelser viser, at motion hjælper på kroppens samlede sundhed, og ofte kan et skadet eller nedslidt område trænes op igen.

Du skal selvfølgelig ikke gå ud at løbe en marathon, hvis du har bøvl med kroppen, men meget mindre kan også gøre det. Simple øvelser på gulvet kan for eksempel gavne ryg, ben, arme og resten af kroppen.

Vi anbefaler dog, at du konsulterer en fysioterapeut eller lignende, inden du laver øvelser, der kan have den modsatte virkning på lige netop dit problem.

Målrettet smertebehandling

I stedet for at fylde kroppen med medicin, som kan påvirke alle kroppens processer, kan det være en god idé at behandle smerter lokalt. Det kan du gøre med produkter som Biofreeze eller lignende, som du smører på det ømme område. Biofreeze kan blandt andet bruges mod gigt- og ledsmerter, og det giver en mere naturlig lindring end kraftig medicin. Det kan især være et godt alternativ til gigtmedicin, som ofte er meget kraftigt.

Biofreeze kan blandt andet købes på nettet, så det bliver leveret til døren.

Det kan også være, at din læge kender til andre behandlingsmetoder, som kan hjælpe lige netop dig. Du kan også forhøre dig blandt andre, som har samme symptomer.

Spis kroppen sund

Hvis du døjer med hudsygdomme eller generel utilpashed i kroppen, kan det ofte afhjælpes med den rigtige kost. Nogle madvarer kan få infektioner og dårlige processer i kroppen til at udvikle sig, mens andre har den modsatte effekt. Generelt kan man sige, at kød (især rødt) ofte skubber til de dårlige processer, mens grove grøntsager styrker de gode processer. Ved at prøve dig frem med forskellige kostsammensætninger, kan du finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Det vigtigste er, at du ikke ukritisk hopper på diverse kure, som kan svække din krop. Sund mad skal være noget, du kan spise hver dag, måske resten af livet.