home Livsstil Sådan tjekker du din cykel

Sådan tjekker du din cykel

Cykler er noget, der kan være svært at få forstand på. De fleste danskere har deres egen cykel, og har haft en siden de var børn. Men det er vigtigt at tjekke at cyklen, er god nok, og at den overholder de standarter, der er sat. Ofte køber man sin cyklen, og sender den kun til cykelhandleren, hvis der er noget, der er gået i stykker. Men du kan selv gøre nogle ting for at tjekke, at alt er som det skal være. Nogle gange kan det nemlig være svært at finde problemer, hvis ikke du tjekker den, og hvis der ikke er problemer, kan det kan også være en god ide at forbygge dem.

De hyppigste problemer

Husk inden du tjekker din cykel at tage stilling til, om du egentlig har den rigtige cykel stadig, eller om det er tid til at investere i en ny cykel, der kan opfylde dine nye behov.

Tit er det de samme dele du skal kigge på når du tjekker din cykel. De vigtigste af dem er bremserne. Bremserne er dem der, sjovt nok, bremser cyklen, så uden dem ville det ikke være sikkert at benytte cyklen. Bremserne skal være stramme, og håndbremsen skal være svær at trykke helt ind. Hvis ikke bremsen virker helt optimalt, kan du sende den til cykelhandleren eller selv prøve kræfter med at skifte bremseklodserne eller justere på dem.

Du skal også huske at tjekke dækkene. Det er rigtig irriterende at cykle på flade dæk, og derfor er det vigtig at tjekke dækkene og ventilerne for at garantere, at de virker optimalt, og at de kan holde luften inde sådan at du ikke skal pumpe dem op hele tiden.

Små, men vigtige detaljer

Du skal også huske at tjekke de ting, som sidder på cyklen. Et eksempel kunne være at tjekke om ringeklokken virker som den skal eller om det er tid til at købe en ny en. De fleste ringeklokker holder oftest ikke så længe på grund af vejret eller cyklen, der vælter. Derfor skal du købe en, lidt oftere end du egentlig tror. Du kan også tjekke lygterne og reflekserne på din cykel for at være sikker på, at ingen af dem er faldet af, eller er gået i stykker. Husk at lygterne skal kunne ses fra 300 meter væk, men at de ikke må blænde folk. Hvis du finder nogle lidt mere seriøse problemer med cyklen, er det en god ide at tage den på værksted.