home Jura Sådan tinglyser du et skøde

Sådan tinglyser du et skøde

Hvis du netop har købt en ny bolig, er det utrolig vigtigt, at den bliver tinglyst. Tinglysning vil sige, at du får registreret dit skøde i statens system, hvilket er den endelige og officielle accept af skødet.

Før dette er gjort, er du med andre ord ikke den officielle ejer af din nye bolig, selvom du måske allerede har købt og betalt for den.

Sådan fungerer tinglysningen

Først og fremmest skal du have udformet et nyt skøde, hvis du har overtaget en ny bolig. Dette skyldes, at der på skødet og derfor også i statens system står en anden ejers navn på din bolig. Det er altså vigtigt, at dette gøres så hurtigt som muligt, så du også rent juridisk set bliver den rigtige ejer af din nye bolig.

Før der er skrevet et nyt skøde, og dette er blevet tinglyst ved staten, ejer sælgeren altså stadig boligen på papiret.

Skødeskrivning er en proces, der oftest gøres af advokater, da det er vigtigt, at skødet lever op til alle de lovpligtige regler. Derfor skal du altså først og fremmest finde en boligadvokat, der kan hjælpe dig med skødeskrivning.

I forbindelse med skødeskrivningen skal du oplyse en række forskellige vigtige informationer som både køber og sælgers fulde navne og personnumre. Der skal desuden opgives information om alt i forbindelse med handlen som den endelige købesum, finansieringen og så videre. Når dette er gjort, kan din advokat stå for at færdig skrive skødet og efterfølgende tinglyse det.

Det er altså først, når skødet er færdigt og godkendt, at tinglysningen kan finde sted. Præcis som der er med skødeskrivning, er der også en del lovpligtige krav, som tinglysningen skal opfylde. Alt dette slipper du for at bekymre dig om, da din advokat kan gøre det for dig.

I dag er tinglysninger af skøder blevet optimeret til at fungere elektronisk. Derfor kan en god boligadvokat altså gøre det så let for dig, at du blot behøver at logge ind med dit NemID og underskrive den endelige tinglysning.

advokat

Fokuser på de rette ting ved flytningen

Når du skal tinglyse, skal du som nævnt opgive en række informationer. Disse informationer er blandt andet dit fulde navn, dit personnummer, købesum og andet vigtigt i forbindelse med bolighandel og overtagelse af den nye bolig. Der kan være mange ting at holde styr på i denne forbindelse. Du kan undgå alt dette og blot opgive de nødvendige personlige oplysninger til din boligadvokat, så står vedkommende for at få det officielt tinglyst og have alt klar, så det blot venter på din elektroniske underskrift.

Når du netop har flyttet, er der mange ting at bekymre dig om. Det kan være, at du står midt i en skilsmisse eller er startet på et nyt job. Uanset hvad det er, der gør dig stresset, kan du nu lette byrden ved flytningen, ved at få hjælp med tinglysningen. Du kan få tid til at fokusere på alle de andre ting, der er vigtige i dit liv og lade andre kvalificerede om at tage sig af det tunge papirarbejde.

Få professionel hjælp med tinglysning

Når du først har besluttet dig for, at du gerne vil have hjælp med papirarbejdet ved din bolighandel, er det blot at finde den rette advokat.

Boligadvokater er specialiseret i netop sager som tinglysning, og de kan let og effektivt hjælpe dig. Det bedste ved den professionelle hjælp er, at lige præcis i forbindelse med tinglysning, er det rigtig billigt at få hjælp.

Glem alt om de skyhøje priser på advokater og professionel hjælp, som du måske forventer dig, når du har brug for en dygtig boligadvokat.

Ved at søge lidt rundt på nettet, vil du hurtigt opdage, at du kan få hjælp til helt ned i nærheden af kr. 1.000. Til disse priser kan du slippe for mere papirarbejde og få hjælp med den lovpligtige oplysning til staten, så alt du behøver at gøre er at skrive under på papirerne.

Hvis du behøver hjælp til andet juridisk end blot selve tinglysningen, så kan din boligadvokat uden tvivl også hjælpe dig med dette. Mange kender ikke til alle de nødvendige regler og det tunge papirarbejde, der følger med i en bolighandel. Det kan derfor være en god idé at overveje, om du bør lave en aftale om en komplet løsning, der kan frigive dig fra alle dine bekymringer.

Nybyg i stedet køb af eksisterende bolig

Har du i stedet for at købe en brugt bolig, valgt at du vil bygge fra nyt, så skal der stadig skrives og tinglyses et skøde. Her kan du også få hjælp fra en advokat, ja det ligefrem anbefales. I sammen handling, kan du vælge at få advokatens hjælp til at udfærdige en entreprisekontrakt i forhold til bebyggelsen af din grund. Ved udfærdigelse af en entreprisekontrakt tages der højde for hvilke bestemmelser der skal være gældende i kontrakten, hvordan og hvorledes med garantistillelse og betalinger, hvordan håndteres konflikter og meget andet. Det er bestemt et området som man med fordel kan orienteres sig grundigt omkring.