home Energi Sådan omstiller du dit firma til grøn energi

Sådan omstiller du dit firma til grøn energi

Vi lever i en tid hvor flere og flere er blevet opmærksom på hvordan vi langsomt ødelægger vores jordklode for kommende generationer. Især privatpersoner er begyndt at tage ansvar for at gøre jorden grønnere, men virksomheder begynder nu i stigende grad også at tage en del af ansvaret på deres skuldre. Ønsker din virksomhed også at omstille til grøn energi, og ønsker i generelt mere fokus på energivenlige alternativer? Så er der her samlet en række punkter, hvor man kan forbedre udledningen af drivhusgasser, og derved omstille til at blive et grønt firma.

 

Hold energivenlige firmaarrangementer

Dette kan lyde mærkeligt, men en måde at sende et signal til virksomhedens medarbejdere om at grøn energi er vejen frem. Kan være ved blandt andet at sikre firmaarrangementerne understøtter dette budskab. En god ide når man skal holde firmafesten eller hvad det nu er, er at holde arrangementet tæt ved hovedkontoret, og fx ikke i Jylland. Derimod kan i holdes jeres firmaarrangement nær København, så folk kan tage cyklen i stedet for bilen. Et andet råd til at holde et energivenligt og grønt firmaarrangement, er ved at spise grøn mad. Det vil sige at have fokus på god sund mad, som især er baseret på planter, og ikke fx oksekød idet de udleder mange drivhusgasser inden slagtningen.

 

Tænk i grønnere alternativer

Det er vigtigt at tænke i løsninger, når man ønsker et grønt firma. Den teknologiske udvikling, har givet os uendelige forskellige løsninger som kan medvirke til at gøre os grønnere. Blandt andet er en god måde at producere sin egen grønne energi til virksomheden, ved at overveje muligheden for solceller på taget. Dette nedsætter udledningen af drivhusgasser markant, samtidigt med at solcellerne i længden også vil tjene sig selv ind igen, idet i nu er i stand til at producere jeres egen energi og derved nedsætter i jeres elregninger.

Gør medarbejderne opmærksom på konsekvenserne

Fokusset på konsekvenserne ved den stigende udledning af drivhusgasser, er heldigvis steget gennem årene. Men alligevel er der nogle mennesker som ikke er klar over konsekvenserne, og hvordan de selv kan medvirke til at gøre jorden grønnere. Derfor er det vigtigt man som arbejdsgiver oplyser ens medarbejdere om konsekvenserne ved, fx ikke at slukke lyset efter sig, eller at glemme og slukke vandhanen, idet dette alle er måske ubevidste og uskyldige handlinger, som generelt gør dit firma mindre grønt og er rigtigt dårligt for miljøet.