home Hus og have Sådan klarer du renoveringen selv

Sådan klarer du renoveringen selv

Er det blevet året, hvor huset trænger til en kærlig overhaling? For at du er dækket ind af dine forsikringer og at du har et anstændigt hus, er det nødvendigt, at du renoverer hjemmet jævnligt. Man kommer ikke udenom, at renovering er en dyr investering. Dog kan man spare en væsentlig mængde penge på at klare renoveringen selv. I denne artikel har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kan klare renoveringen selv.

 

Når du klarer renoveringen selv, så skal du være opmærksom på, at selvom du kan spare en masse penge ved at gøre det selv, skal være villig til at ligge en masse tid i renoveringsprojektet. Renovering er ikke et weekends-projekt, men derimod et projekt, som kan tage lang tid alt afhængig af, hvad renoveringen indebærer. Det er desuden værd at nævne, at det ikke er alle mennesker, som selv kan stå for renoveringen. Hvis du ikke har hænderne skuret nogenlunde på og aldrig har sat en hylde op, så kan det være en fordel at smide de ekstra penge i renoveringsprojektet og få professionelle fagfolk til at klare renoveringen for dig. Hvis du ikke har talent for at gøre det selv, så vil du heller ikke få et holdbart resultat og derfor er det bare spild af tid og penge. Dog er det langt de fleste mennesker, som kan klare dele af renoveringen selv. Så hvis du mener, at du vil få et godt resultat, hvis du vælger selv at male boligen, så kan der være mange penge at spare sammenlignet med, hvis du skulle have en maler ud og male hele huset. Husk at selv den mindste portion sparet penge også er penge.

HUSK: Der er særlige krav til miljøscreening ved nedrivning

Når du skal renovere boligen selv, så er det vigtigt, at du har al det nødvendige udstyr. Hvis du ikke har det korrekte udstyr, vil du ikke få et lige så godt resultat. Så sørg for, at du både har sikkerhedsudstyr og værktøj, som passer til det arbejde, som du har valgt at klare selv. Desuden skal du overveje, hvorvidt du skal benytte en stige eller stillads til din renovering. Du skal selvfølgelig vælge det, som passer bedst til projektet og hvad din boligs’ størrelse tillader.

 

Når du skal renovere din egen bolig, så er det vigtigt, at du investere i gode materialer. Selvom du gerne vil spare flest mulige penge, så er det nødvendigt, at du vælger de bedste materialer, selvom disse sjældent er de billigste. Hvis du for eksempel skal udskifte boligens vinduer, så nytter det ikke noget, at du vælger de billigste vinduer, da levetiden på disse en langt kortere end hvis du købte vinduer i god kvalitet. Kvalitet og pris hænger sammen, når det kommer til materialer. Vær derfor ikke fristet til at vælge den billigste løsning. Sørg i stedet for at indhente tilbud fra diverse firmaer og vælg det tilbud, hvor du får bedst for pengene.