home Livsstil Sådan kan du reducere dit forbrug af plastik

Sådan kan du reducere dit forbrug af plastik

Naturen har meget vanskeligt ved at nedbryde plastikaffald, som udleder mikroplast, der bliver optaget i fødekæden og ender i vores ellers rene drikkevand. Heldigvis er der mange gode og grønne alternativer til, hvordan du kan reducere dit forbrug af plastik i din hverdag.

Undgå unødvendig plastikemballage

En vigtig funktion ved plastikemballage er at sørge for at dine fødevarer kan holde sig i længere tid, hvorved du vil kunne minimere dit madspild – dog er det ofte muligt at undvære meget af emballagen. Sørg for eksempel for at du køber noget emballage i bedste kvalitet, såsom en god plastikbøtte, som du kan opbevare din madpakke i, frem for at opbevare madpakken i en plasticpose, som du smider ud efter brug. En plastikbøtte har nemlig den fordel, at den kan vaskes og genbruges mange gange, hvorved du undgår at bruge en hel rulle plasticposer om ugen til din madpakke eller lignende.

Medbring din egen pose, når du går på indkøb

Hvad enten det er når du skal shoppe amok i noget lækkert tøj, eller når du skal i dagligvarebutikken for at købe ind til aftensmaden, er det altid en god idé at medbringe din egen pose hjemmefra. Sørg for at du har en god pose, som ikke er af plastik, men af stof i stedet for, og sørg for at du behandler den godt, så du kan bruge den i mange år fremover. Vask stofposen engang imellem, og sørg for at du lægger varerne i posen på en måde, så mælkekartonen for eksempel ikke slider for meget på stoffet i posen.

Anskaf dig en god drikkedunk

Hvis du skal købe dig en ny vandflaske, hver gang du er tørstig, når du er på farten, på arbejdet, på studiet eller et helt andet sted, ender det med at blive rigtig mange plastikflasker som du køber over bare ét år – samt rigtig mange penge, som du bruger på de plastikflasker. Derfor kan det være en god idé at investere i en flaske, som er af god kvalitet, og som kan vaskes og genbruges i mange år.

Undgå syntetisk tøj

Tøj, som er lavet af et syntetisk materiale, udleder mikroplast ved vand, som ryger med spildevandet og ud i vandmiljøet. Derfor er det en god idé at undgå syntetiske materialer i dit tøj, såsom nylon, akryl, elastan og polyester, og i stedet gå efter bomuld, hør og uld, når du køber tøj.