home Energi Sådan kan du energioptimere din virksomhed

Sådan kan du energioptimere din virksomhed

Der er flere forskellige grunde til at det som virksomheds ejer, er en god ide at optimere energiforbruget. For det første lever vi i et samfund i dag, hvor der er et overdrevet fokus på at spare på elektriciteten, grundet de miljømæssige konsekvenser udledningen af co2 og andre drivhusgasser har. Den anden og måske bedste grund til din virksomhed bør have fokus på at nedsætte energiforbruget, er at der er mange penge at spare i længden. Elektricitet og varme er dyrt, og det er en omkostning som hen over de sidste mange år kun er gået betydeligt opad. Derfor er det i alles bedste interesse at nedsætte forbruget, og dermed omkostningerne, så meget så muligt, så man kan forøge ens overskud i virksomheden, eller bruge pengene andetsteds.

 

Se på mulighederne for at få overvåget jeres energiforbrug

En rigtig god ide er at få overvåget energiforbruget, især hvis der er tale om en stor eller mellemstor virksomhed, med adskillige ansatte. Årsagen til dette er, at det mange gange kan være svært at have et overblik over samtlige afdelinger i bygningen. Det kan hurtigt blive overset om lyset stadig er tændt i diverse rum, når man forlader arbejdspladsen, eller om varmen stadig er tændt i weekenderne. Løsningen på dette problem kan blandt andet findes i et CTS-anlæg, som gør det muligt for den ansvarshavende at regulere og overvåge energiforbrugende faktorer som blandt andet lys og varme, dette kan føre til en markant besparing på energiomkostningen. Find det her og læs mere om hvordan det kan medvirke til at energioptimere netop din virksomhed.

 

Undersøg om det kan svare sig med en renovering

Især hvis ens virksomhed har kontor i en ældre bygning, kan man overveje om det kan svare sig at få renoveret dele af bygningen, for at få optimeret energien. Nogle aspekter man blandt andet kan se på, er om det kunne være en fordel at udskifte de normale vinduer til termovinduer, for at holde bedre på varmen, og derved i længden spare på varmeregningen. Herudover kan man også overveje at se på selve varmeanlægget i bygningen. Et forældet og gammelt varmeanlæg, kan være en dyr udgift, og man kan virkelig optimere varmeforbruget ved at udskifte det gamle anlæg. med et nyt og moderne anlæg, som er udviklet specielt med fokus på at gøre det så effektivt og miljøvenligt som muligt.