home Livsstil Sådan holder du dine tænder sunde

Sådan holder du dine tænder sunde

Det er de færreste, der ikke gerne vil have flotte og sunde tænder. Et sundt og flot smil er én af de flotteste kvaliteter ved enhver person. Der er dog mange, der tror, at det kræver en stor indsats, hvis man skal holde sine tænder pæne og sunde. Det er dog slet ikke tilfældet.

Hvis blot du følger de råd, du får herunder, så kan du holde dine tænder sunde og pæne.

1. Børst altid tænder to gange om dagen

Du skal børste dine tænder to gange om dagen. Det skal være i en varighed á 2 min. pr. gang. Det skal dog være grundigt og omhyggeligt, så du får alle tænder med. Du må dertil ikke lægge for et hårdt pres, da du vil få dit tandkød til at bløde.

Hvis du er dårlig til at få børstet tænder, så anbefales det at få dig en rutine i forhold til din tandbørstning.

2. Overhold dine tandlægebesøg

Der er mange, der føler sig fristet til at spare penge i det daglige, hvorfor de ikke er villige til at bruge penge på et tandlægebesøg. Det er dog ikke et sted, du bør spare, da du skal få tjekket dine tænder regelmæssigt. Uanset om du har en tandlæge Rødovre eller i Vojens, så bliver det kun dyrere, des længere tid du venter.

3. Vælg den rette tandbørste og tandpasta

Hvis du gerne vil holde dine tænder sunde og pæne, så er dit valg af hhv. tandbørste og tandpasta faktisk ikke helt ligegyldigt. Du skal vælge en tandbørste, der har bløde og afrundede hår, så den er i stand til at få fjernet madpartikler og bakterier mellem tænderne. Det giver dig et både sundere og pænere resultat.

Din tandpasta skal altid være med flour, da det er et vigtigt mineral, der hjælper dig med at bevare en sund mundhygiejne. Det er desuden også dette mineral, der bekæmper huller i tænderne. Det er også vigtigt, at du jævnligt får skiftet din tandbørste. Det skal du gøre hvert 2. til 3. måned, og ikke først når den er slidt.

4. Hold dit sukkerindtag på et minimum

Det er ikke alle, der har nemt ved det. Ikke desto mindre, så bør du holde dit indtag af sukker på et så moderat niveau, som muligt. Sukker kan nemlig være med til at forårsage huller i dine tænder. Derfor skal du forsøge at holde dit indtag af sodavand, saftevand og juice på et moderat niveau.

Dertil skal du også holde dit indtag af kaffe og te på et minimum. Du skal ikke afskrive det fuldstændig, men blot forsøge at holde det til moderate mængder.

5. Gør brug af tandplejeprodukter

Der findes op til flere forskellige tandplejeprodukter, du også bør bruge. Det er ikke blot din tandbørste og din tandpasta, der skal være i brug. Det er også vigtigt at bruge både tandtråd, mundskyl og tungeskraber, da du dermed kan opretholde en god mundhygiejne. Det er i sidste ende også afgørende for sunde tænder.