home Livsstil Sådan finder du lige det lån du skal bruge

Sådan finder du lige det lån du skal bruge

Hvis man måske aldrig var den i folkeskolen eller på gymnasiet som elskede matematik og samfundsfag, så kan økonomi godt være rigtigt svært at finde ud, og når det ikke længere bare er ens månedlige budget man skal regne ud, så kan det godt blive rigtigt uoverskueligt. Vi lever i en verden hvor rigtig mange af os ender ud i at skulle låne penge for enten at kunne købe drømmehuset, drømmebilen eller måske bare så man kan komme på en lille ferie. Der findes et utal af forskellige lån derude, og det er ikke altid til at se sig ud af hvilket lån man skal tage. Dette bliver bestemt heller ikke gjort nemmere, af alle de forskellige muligheder de mange forskellige banker tilbyder. Så der er bestemt ikke noget at sige til, at folk bliver lidt forvirrede en gang imellem. Men de her lån er desværre svære at komme udenom, så det er en god idé at sætte sig ind i dem man skal bruge.

Boliglånet & realkreditlånet

Når mange danskere skal ud og købe ny bolig så vil rigtig mange ty til realkreditlånet. Realkreditlånet er finansieret af folk som har investeret i det, og da det er en enorm sikker investering, vil renterne være enormt lave, og derfor skal danskerne ikke betale så meget ekstra. Realkreditlånet dækker dog kun 80 procent af husets pris, hvilket vil sige at de resterende 20 procent skal betales af henholdsvis boliglån og af egen lomme. Boliglånet dækker op til 15 procent af husets pris hvilket vil sige, at man selv ender med at betale omkring 5 procent.

Billånet

Biler er ikke helt billige, og det er de færreste som har råd til at tage ned og købe deres bil kontant, og derfor er de selvfølgelig nødt til at foretage et billån. Billånet fungerer ligesom de fleste andre lån, hvilket vil sige, at man låner et bestemt beløb til en bestemt rente. Inden man optager lånet, skal man derfor først vurderer, om man har råd til at kunne betale renten. Man skal også tænke på hvilken bil, man har tænkt sig at købe, da der er nogle låneudbydere i Danmark som ikke vil låne penge til dem som vil købe en gammel og brugt bil.

Kviklånet

Kviklånet ligger i den helt anden skala end de to foregående låntyper, da det som oftest ikke er så store beløb der er tale om, til gengæld skal låneudbyderen hurtigt have pengene tilbage, ellers bliver der renterne hurtigt større. Man skal derfor passe godt på når man tager et kviklån, så det anbefales kun at gøre, hvis man er sikker på at have råd til at betale det hurtigt tilbage.