home Livsstil Sådan bliver du en mesterkok

Sådan bliver du en mesterkok

Det er ikke alle, der har samme evner i et køkken, som andre. Ligeså vel, som nogen har et naturtalent inden for en bestemt sportsgren, falder det nogle mere naturligt at føre sig frem i et køkken, end det gør for andre. Der er dog stadig håb for dem, der ikke føler sig særligt sikre i et køkken.

 

Tag ved lære af din mor eller bedstemor

Vores mødre og bedstemødre har helt sikkert lært nogle tips og tricks af deres mødre og bedstemødre. For at lære de basale kogekundskaber er det derfor en god idé at tage ved lære af de ældre generationer, for de har helt sikkert et par gode råd, der kan hjælpe dig i køkkenet.

 

Følg guides og videoer på Youtube

Youtube er blevet en kanal, hvor man kan lære stort set alt. Der findes videoer og guides om alverdens forskellige ting, og herunder mange madlavningskurser. Er du i tvivl om, hvor længe kartofler skal koge, hvordan man laver en opbagt sovs, eller hvordan man ved, om bøffen er færdigstegt, er det blot at søge på youtube, og der vil dukke mange forskellige guidende videoer frem, som du kan følge.

 

Benyt kogebøger og opskrifter

De fleste kogebøger er skrevet på en letforståelig måde, og de fleste opskrifter er meget guidende og forklarer step for step, hvad du skal gøre. Det er derfor let at kaste sig over de fleste opskrifter, og du vil kunne kreere lækker mad, når blot du følger vejledningen slavisk. Hvis du ikke har en kogebog, findes der opskrifter på alverdens retter på nettet. Er du ikke meget for at have telefonen eller computeren stående på køkkenbordet, når du skal til at føre dig frem i køkkenet, kan det være en god idé at printer opskrifterne ud, og eventuelt putte dem i en plastiklomme. Her finder du billige blækpatroner, hvis din printer er løbet tør.