home Livsstil Pas på huden i den varme sommersol

Pas på huden i den varme sommersol

Sommersolen er for alvor blevet varm, og det betyder, at det for alvor er blevet tid til at passe på huden. Selvom solen føles dejlig mod huden, kan den også have en skadelig effekt på huden. Hvis du sørger for at passe godt på, slipper du for skader på huden, rynker og minimerer risikoen for hudkræft. Vi har samlet de bedste råd til dig, der gerne vil nyde solens stråler, uden at skade din smukke hud.

Husk at bruge nok solcreme

Når du skal smøre dig ind i solcreme, er det vigtigt at ikke være fedtet med solcremen. Det er vigtigt at påføre solcreme alle de steder på kroppen, hvor du bliver udsat for solen, og samtidig at smøre et tykt nok lag på til, at solcremen beskytter som den skal. En huskeregel er, at til hele kroppen skal du bruge cirka en håndfuld solcreme. Hellere bruge for meget solcreme, end at gå med solcreme som ikke beskytter som den skal.

Smør solcremen på i god tid

Når du skal smøre solcreme på, er det vigtigt at smøre det på lidt inden du skal ud i solen – helst 20-30 minutter før din hud udsættes for sol. Hvis du smører den på i god tid, kan din hud nå at absorbere solcremen langt bedre, og hermed er din hud bedre beskyttet.

Husk solcreme på de udsatte steder

Vi kender det alle sammen: nogle steder på kroppen bliver bare oftere solskoldede end andre. Derfor er det utrolig vigtigt at passe ekstra godt på her, så du undgår solskoldninger. De mest udsatte steder er typisk næsen, panden, nakken, læberne og øreflipperne. Hvis du ikke går med solhat om sommeren, er hårgrænsen også et udsat sted, så husk at påføre solcreme her også, for at være bedst beskyttet.

Vælg den rigtige solfaktor

Vi har alle sammen forskellige hudtyper, og derfor er det meget individuelt hvilken solfaktor der er nok til at beskytte din hud. Den ultimative solbeskyttelse får du ved at bruge faktor 50+, som også er den der beskytter bedst mod rynker og solskader. De fleste mennesker vil dog have nok i at bruge faktor 30 på de solrige dage. På dage med overskyet vejr er en lavere solfaktor beskyttelse nok – men husk, at solens stråler også skinner igennem skyerne! Du bør hellere påføre en for høj end en for lav faktor, så du undgår ødelagt hud.

Husk at give huden fugt

Efter en lang dag i solen, har huden i høj grad brug for pleje og fugt. Derfor er det vigtigt at bruge den rette hudpleje, som kan give din hud fugt efter en udtørrende dag i solen, og samtidig sørge for at drikke en masse vand, som fugter huden og resten af kroppen indefra. Hvis du ikke sørger for at pleje din hud om aftenen, risikerer du at få tør og irriteret hud. Du kan med fordel gøre det til en vane at smøre et godt lag aftersun på, hver gang du har tilbragt en dag i solen.