home Livsstil Nej tak til konflikter

Nej tak til konflikter

En konflikt kan give os ondt i maven og gøre vores humør rigtig dårligt. Det startede måske bare som en lille kontrovers, men langsomt er den vokset sig større og tager pludselig alt for meget plads i vores tanker.

Uanset om det er en konflikt med andre mennesker eller en indre konflikt, der kun fylder hos dig, er det ekstremt ubehageligt være i konflikt. Du har helt sikkert prøvet at løse den på mange måder, men af den ene eller anden grund er det ikke lykkedes. Til sidst har du måske givet op og bare håbet på, at den ville forsvinde af sig selv. Det er dog ikke altid, at man er så heldig, at konflikterne løser sig selv.

 

Gode redskaber til håndtering og løsning af konflikter

Hvis du længe har kæmpet med en konflikt og nu føler dig fuldstændig magtesløs over, hvordan den kan løses, er det nok på tide at få hjælp udefra. Her er en mediator et oplagt valg. En mediator er en form for konfliktmægler, der ved brug af blandt andet coachende mediation kan hjælpe med at løse forskellige former for konflikter. Coachende mediation bygger på de samme principper som den almindelige mediation, og den eneste forskel er, at coachende mediation er personlig og altså kun beregnet til én person ad gangen.

 

Mediatoren hjælper også med at belyse sagen på en objektiv måde og fra flere forskellige vinkler. På den måde bliver det langt nemmere at forstå og senere acceptere modpartens synsvinkel. Når man er nået til accepten, er der ikke langt til den fælles løsning.

 

Skræddersyet forløb

Ikke to konflikter er ens, og derfor giver det ikke mening at bruge det samme forløb til alle situationer. Af denne grund bliver hvert forløb skræddersyet, så det kan tilpasses alle dine behov. Du kan både få hjælp som privatperson, på vegne af din virksomhed eller noget helt tredje. Derudover kan mediatoren bruges som bisidder og fungere som mellemmand mellem dig og en given instans.

 

Med sin store erfaring og mange kompetencer og redskaber er mediatoren altså i stand til at hjælpe med at løse enhver tænkelig konflikt. Det betyder, at du allerede inden for den nærmeste fremtid kan have konflikten helt ude af verden og bruge din energi på noget bedre, hvis du sætter en aftale i stand med mediatoren. Det er dermed blot om at komme i gang.