home Livsstil Hvordan vælger man den perfekte dobbeltseng?

Hvordan vælger man den perfekte dobbeltseng?

Mange mener, at sengen er det vigtigste møbel, du kommer til at købe gennem livet. Hvilket gør dobbeltsengen til det vigtigste møbel, du kommer til at købe i dit parforhold. En dobbeltseng kan blive prikket over i’et i et forhold, da en god og komfortabel søvn gør livet bedre for begge parter. Men hvordan vælger man så lige den dobbeltseng, som passer til begge personer i forholdet – alle har jo ikke samme smag, og en seng kan være en meget stor investering at lave. Derfor er der mange ting at have styr på, når den endelige beslutning skal tages af jer begge. Det kan være en fordel at starte med at tjekke tilbuddene ud – se tilbud på dobbeltsenge. Men ellers kommer der her nogle fifs til ting, I kan tilføje jeres tjekliste.

Dette skal I tænke over, når dobbeltsengen skal vælges

  • Prisen. Hvor meget er I klar til at give for sengen? Dobbeltsenge er ofte dyrere end enkeltsenge. Nogle er blot ude efter en lidt midlertidig seng, mens andre vil have en seng, der kan holde et halvt liv. Her er det vigtigt at huske, at sengen jo kan holde mange, mange år, så selv hvis du giver 15.000kr og den holder 15 år, så er det kun 1000kr om året.
  • Garantien. Hvis man skal op og have en ordentlig dobbeltseng, kan det hurtigt blive lidt pebret. Derfor; sørg for at garantien er i orden – helst over 10 års garanti, men gerne også helt op på de 25 år.
  • Størrelsen. En dobbeltseng skal jo helst have plads til jer begge. Dobbeltsenge kan gå nede fra 80x200cm helt op til 180×210 (og større). Vælg en seng, der har også har ekstra plads, så man ikke ligger som sild i en tønde.
  • Fasthed. Dette er igen et individuelt valg, men sørg for at købe en seng, der passer til jeres vægtklasse. Medium: under 75kg. Fast: 75-95kg. Ekstra fast: 95kg+.

Når dobbeltsengen er købt

Efter I har købt jeres drømmeseng, ville det være fordelagtigt at passe forholdsvis godt på den. Sengen skal helst kunne tage nogle tæsk, men lidt nænsomhed skader heller ikke. Hvis I f.eks. har købt en seng med elevationsfunktion, så pas på med at ødelægge motoren, da den ofte har langt lavere garanti end selve sengen. Ellers bare lad jeres nye seng give jer den perfekte nattesøvn – og forhåbentligt et overordnet bedre liv.