home Livsstil Hvordan holder man sine tænder sunde og hvide?

Hvordan holder man sine tænder sunde og hvide?

Sunde tænder er ikke noget man generelt går og spekulere over. I hvert fald ikke med mindre man står i akutte problemer, og regninger fra tandlægen ophober sig, eller smerten fra diverse fraktioner eller huller fylder meget i hverdagen.

Derfor er det faktisk også de færreste der reelt set værdsætter sine tænder, og faktisk passer på dem. Og det er ikke særlig smart, for det kan nemlig hurtigt gå galt. Og når det går galt, så bliver det ikke bare smertefuldt, men det bliver faktisk også utroligt dyrt i de fleste tilfælde. Tandlægeregninger er nemlig noget af det dyreste –  lige næst til dyrelægen. Specielt hvis det er et større indgreb som f.eks. en tandimplantation. I sådanne tilfælde kan det være en meget god ide at overveje ens mulighed i både indland og udland, da der ofte kan være penge at spare.

Lad os først kigge på hvordan du undgår dårlige oplevelser med dine tænder!

 

Hvordan passer du på dine tænder?

Vi børster alle sammen vores tænder to gange dagligt. Det er i hvertfald at håbe, og er også hvad alle tandlæger opfordrer en til. Men er det nok? Og hvordan skal du børste dine tænder, og med hvad?

Det er egentlig ikke videnskab, og faktisk meget simpelt. Børst dine tænder i to minutter 2 gange dagligt, og brug helst tandtråd i hvert fald et par gange i ugen. Og så kan det være en god ide at børste dine tænder lidt oftere hvis du drikker ualmindelige mængder kaffe og sodavand. De to drikke er ren gift for tændernes helbred.

Hvad du børster dine tænder i, er ikke så afgørende. Så længe det selvfølgelig er tandpasta. Det er mere vigtigt at du overholder dine tandlæge tider, og derved får renset bisserne med jævnlige mellemrum. De kan også fortælle dig, hvorledes du skal ændre nogle af de tiltag du allerede nu foretager dig. Sidst men ikke mindst, så kan det være en god ide ar skylle munden efter med noget vand når du har drukket kaffe eller sodavand.

 

Tandlæge i Tyskland

Skal du have foretaget dig et større indgreb, der kan rende op i flere tusind kroner, så er det en god ide at overveje sine muligheder. Der er nemlig stor forskel på priserne – specielt hvis man tager tyske priser med i overvejelserne. Det er selvfølgelig mere fordelagtigt for folk der bor i Sønderjylland, end for dem der har bopæl i Nordjylland eller Sjælland. Men der er i hvert fald ofte store summer at spare, endda også hvis man tager en længere tur fra Sjælland eller Nordjylland. Det er svært at sige hvorfor priserne er skruet så højt op herhjemme, når man kan køre ned over grænsen og få det lavet til ofte 1/3 del af hvad det vil koste herhjemme. Det kunne vi lære noget af herhjemme, og vi vil ikke alle sammen gå rundt med en frygt for at tage til tandlægen.

 

Tandblegning

Har din emalje allerede lidt under dårlige pleje, eller har du bare drukket for meget kaffe? I hvert fald kan det være svært at holde tænderne hvide uden en større indsats, hvis altså man god kan lide kaffe, sodavand eller ryger cigaretter. Det er heldigvis ikke for sent, da man kan få lavet en professionel tandblegning hos tandlægen. Man skal generelt passe på med tandblegningsmidler man køber i håndkøb, da de kan skade emaljen eller tandkødet. Få det altid gjort forsvarligt og professionelt!