home Bil og motor Hvilke bilforsikringer har du brug for?

Hvilke bilforsikringer har du brug for?

Det kan være svært at finde en billig bilforsikring, især hvis du er ny i trafikken og er ung, så vil bilforsikringen ofte være dyr, da du vil være i den aldersgruppe, som kategoriseres som de billister, der er laver flest skader. Derudover kan det være svært at gennemskue, hvad det er for nogle forsikringer, der er relevante for dig at tegne. Hvis ikke du er opmærksom på, hvilke forsikringer du skal have, så kan du hurtigt komme til at betale for noget, der ikke er relevant for dig.

 

Få styr på dine forsikringer ganske kort

Der er en forsikring, som er lovpligtig, og det er ansvarsforsikringen. Det er vigtigt, at du tegner forsikringen, og ikke tænker, at du bare tager bøden, hvis det bliver opdaget, at du ikke har den. Bøden står nemlig ikke alene, du vil også komme til at hæfte for et erstatningskrav, hvis du er involveret i et uheld. Er det eksempelvis personskader, du skal erstatte, så kan det være op til flere millioner af kroner, som du hæfter for. Det har du sikkert allerede lært under din teoriundervisning før køreprøven.
Derfor er det den vigtigste forsikring for dig at tegne. Ansvarsforsikringen hænger sammen med din bil, dvs. at hvis du f.eks. låner din bil ud, så gælder ansvarsforsikringen fortsat. Du er ikke selv dækket af ansvarsforsikringen, derfor skal du enten have en udvidet ansvarsforsikring, ellers dækker din ulykkesforsikring.

 

Derudover er der tillægsforsikringer, som du kan tegne efter dine behov. Den du sikkert kender, er en kaskoforsikring. Den vil dække, hvis du er udsat for et uheld, eller der bliver lavet hærværk på din bil, eller hvis bilen bliver stjålet. Hvis du f.eks. har en ny eller en dyr bil, er det derfor en rigtig god idé at tegne en kaskoforsikring, da det ellers kan blive meget dyrt for dig, hvis din bil bliver stjålet. Har du fået din bil finansieret af banken, så vil de også ofte stille det som et krav, at du tegner en kaskoforsikring.