home Jura Hvad er et skilsmisseskøde?

Hvad er et skilsmisseskøde?

Det er aldrig sjovt at skulle igennem en skilsmisse. Der er utrolig mange ting at holde styr på, samtidig med at ens liv er på vej i en helt anden retning. Derfor kan man heldigvis lette noget af den tunge byrde ved at søge professionel hjælp til at udforme et nyt skøde i forbindelse med separation og skilsmisse.

Dette gør at du og din parter sammen kan komme bedst muligt videre med jeres liv hver for sig uden at skulle have økonomiske kvaler eller andre problemer imellem jer, der gør hele skilsmissen sværere for jer.

Hvad er er skilsmisseskøde?

Et skilsmisseskøde er et nyt skøde på en bolig, der udformes, når du og din ægtefælle skal flytte fra hinanden og jeres bolig skal gå fra at være fælleseje til at tilhøre en af parterne.

Hvis du står midt i en skilsmisse, har du uden tvivl mange ting flyvende i hovedet og en masse opgaver at løse i den forbindelse. Dette gælder både personlig og rent praktisk. For at gøre livet lettere for dig, kan du altså finde dygtige advokater, der har stor erfaring med at lave skilsmisseskøder.

Dygtige boligadvokater kender til alt omkring reglerne omkring skilsmisseskøder, og med deres erfaring ved de også om, hvor vigtigt det er med en hurtig og nem handel, så begge parter kan komme videre.

Alt det praktiske i forbindelse med et skilsmisseskøde

Der er mange praktiske ting at tage hensyn til i forbindelse med at lave en aftale om et skilsmisseskøde og derefter tinglyse det.

Alt dette kan din advokat naturligvis hjælpe dig igennem med, så det bliver så smertefrit som muligt.

Når du for professionel hjælp, vil din advokat tage en samtale med begge parter og hjælpe jer med at få dette afklaret hurtigst muligt og med mindst mulige problemer.

For at kunne udforme et skilsmisseskøde skal jeres skilsmisseadvokat altid have en kopi af jeres separationsbevilling eller skilsmissebevilling. I skal derudover oplyse informationer omkring ejendommens adresse og overtagelsesdatoen. Det er også vigtigt, at i oplyser jeres advokat omkring den aftalte købesum samt en eventuel gældsovertagelse.

Normalt skal man betale hele 0,6 % af købesummen eller den seneste offentlige ejendomsvurdering i tinglysningsafgift, men hvis i sørger for at sende bevillingen til jeres advokat, vil vedkommende videresende den til retten, så i kan blive fritaget fra at betale disse ekstra omkostninger.

Der er altså en række vigtige regler og betingelser at tage stilling til, der i sidste ende vil kunne spare jer for mange unødige omkostninger. Alle disse beslutninger hjælper jeres advokat gerne med, så livet bliver så let som muligt for jer, og så i med mindst mulig gene kan komme videre efter skilsmissen.

Find et tilbud på tinglysning af skilsmisseskøde

Når i først er klar over, at i skal flytte fra hinanden, er det en god idé allerede tidligt at begynde at kigge efter en advokat til at hjælpe jer med at udforme et skilsmisseskøde. Des hurtigere i kan få dette gjort, des hurtigere kan i komme videre med jeres liv uden at skulle bekymre jer mere om alt dette.

De fleste advokater kan hjælpe med alt i forbindelse med skilsmisseskøder, men det er specielt boligadvokater, der er dygtige inden for emnet. De har nemlig specialiseret sig i alt i forbindelse med bolighandel og tinglysning, og ved hvordan i hurtigst og billigst muligt kan komme igennem processen.

Priserne på boligadvokater variere meget, men i kan som regel finde et fast tilbud på en samlet pakkeløsning, der indeholder alt, hvad i har brug for i forbindelse med et skilsmisseskøde.

En sådan løsning koster som regel mellem kr. 1.500 og 3.500 alt efter, i hvor stort et omfang i har brug for hjælp. Des hurtigere handlen bliver afgjort, des billigere og lettere er det som regel for jer.

At få hjælp fra en advokat i forbindelse med skilsmisse er en god investering. Både fordi at det rent personligt gør det lettere og mindre smertefrit at skulle igennem hele denne proces, men også fordi at i helt konkret vil kunne spare penge og sikre jer, at begge parter får den ultimative aftale.

Hvis du ringer rundt allerede i dag eller begynder at kigge på nettet, vil du kunne finde meget mere information om skilsmisseskøder, og du vil også kunne finde forskellige gode tilbud fra diverse advokatfirmaer.