home Livsstil Hold humøret højt og invitér musik og sang ind i dit liv

Hold humøret højt og invitér musik og sang ind i dit liv

De fleste kan nikke genkendende til, at dagligdagen nogle gange kan gå hen og blive en smule ensformig. Man kan bevæge sig rundt i de samme rutiner, hvilket godt kan gå hen og blive lidt intetsigende. Derfor kan en afveksling, en ændring eller bare en form for tilføjelse til din dag gøre en stor forskel. Blandt andet kan en god sang eller en melodi, der for eksempel minder dig om din barndom tilføje et ekstra pift. Musik og sang er heldigvis også så alsidig, at den kan tilpasses til din smag og dit humør. Men man kan næsten ikke andet end at blive i bedre humør, når man synger med på sin yndlingssang eller for eksempel hører den i radioen.

Giv glæden videre til dine børn

Det er ikke kun voksne, der kan have gavn af musik. Der findes også et hav af børnesange, som kan få de mindste til danse rundt i stuen eller vuggeviser, der kan få dem til at falde i søvn om aftenen. Mange danske børnesange er nemme at synge med på, og de kan give børnene et kendskab til musik i en tidlig alder. Nogle bliver desuden også brugt i børnehaven eller i vuggestuen, så det kan være, dine børn allerede er så øvede, at det er dem, der kan lærer dig sangene. Musik  og sang kan derfor bringe både dig og dine børn velvære og skabe en god stemning i huset, som man ellers kan have lidt svært ved at få frem i en travl hverdag.

Find sanginspiration på nettet

Der findes mange steder på nettet, hvor man kan lytte til musik, da det ligesom så meget andet i dag er gået hen og blevet digitalt. Og der findes desuden sider, hvor du kan finde tekster og melodier til de mest kendte, danske sange – både børne- og voksensange. Du kan blandt andet se et stort udvalg på dagens.dk, hvor du kan klikke dig ind på de forskellige kategorier og finde lige, den der passer til dig.