home Bil og motor Har du en bil, der skal skrottes?

Har du en bil, der skal skrottes?

Er du der, hvor din bil er bare ikke kan bruges mere? Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, hvornår det er tid til at decideret at skrotte bilen, og hvornår det af forskellige hensyn vil være bedre at forsøge at sælge den. Du kan tænke over, om den efterhånden har kørt flere kilometer, end godt er. Dog holder biler såsom Volvo og Mercedes lidt længere end andre biler. Du kan med andre ord ikke kun se på kilometertallet.

Lad os sige at, du har tænkt over det. Du har forsøgt en sidste gang at få den igennem syn men må erkende, at værkstedsregningen for at få tingene fikset og repareret, er mere end du vil være med til.

Men der findes jo dygtige hobbymekanikere derude, der gerne køber et lig for at kunne bruge den til at tage reservedele fra. Tommelfingerreglen her er, at hvis det koster mere end 65 % af bilens værdi at få den repareret, så er den totalskadet. Den ér udtjent. Det er tid til at få den skrottet.

Vær opmærksom på din forsikring

Du skal selvfølgelig have fundet en skrotforhandler eller et auto-ophug, men du skal i første omgang have fat i dit forsikringsselskab. Hvis du ikke skal have en ny bil lige med det samme, skal du have afmeldt forsikringen. Tal først med dit forsikringsselskab, så du ved, hvilke konsekvenser det har for dine andre forsikringer. Har du en pakkeløsning, kan det nemlig influere på dine andre forsikringer, og hvad du betaler for dem. Måske skal du have fat i flere selskaber og se, om de kan tilbyde bedre vilkår på en forsikringsløsning, uden den bil du skal skrotte.

Hvordan bedømmer du en god skrotforhandler?

Når det er på plads, og du skal til at finde din skrotforhandler, kan du spørge venner og bekendte til råds. Du kan google og søge informationer på nettet, du kan også kontakte skrotbil.net. Der er altså mange muligheder.

De fleste er opmærksomme på, at de får en ordentlig skrotpræmie for deres bil, men der er også andre parametre, du kan måle din ophugger på. Skal du sørge for at komme ud med bilen, eller tilbyder de at hente den? Hvad med afmelding af nummerpladerne? Hvem gør det? Hvis der er overskydende vægtafgift og grønne afgifter, er det noget, du bare kan få overført? Og sidst men ikke mindst – er der miljøhensynet at overveje.