home Livsstil Guide til tjekke om du har pollenallergi

Guide til tjekke om du har pollenallergi

Nyser du meget? Har du røde, kløende øjne? – Så har du måske pollenallergi, som også kaldes for høfeber. Denne type allergi skyldes, at pollen fra græs, træer og andre planter frigives omkring foråret og flyver rundt. For nogle er pollen noget, der irriterer deres krop, hvilket betyder, at de er allergiske. Hvis du er i tvivl om, om du er pollenallergiker, så kan du herunder læse mere om, hvad pollenallergi er og dets symptomer.

Har du pollenallergi?

Nogle mærker kun en lille smule til deres pollenallergi, mens andre har store gener af det. Hvor store gener du får, kommer an på, hvor følsom du er overfor de forskellige slags pollen.

Hvis du har pollenallergi, så er det fordi din krop identificerer pollen som noget, der er skadeligt for dig. Det er derfor, at din krop reagerer så voldsomt, når du bliver eksponeret for pollen. Du bør dog ikke være bekymret, fordi pollen er ikke farligt for dig, men symptomerne kan være meget generende. Årsagen, til at man udvikler allergi overfor pollen, er stadig uvis, men det er noget, der kan gå i arv, og derfor er der ofte flere i samme familie, som har pollenallergi. Så hvis du selv har pollenallergi, så bør du være opmærksom på, at dine børn omkring skolealderen også kan udvikle allergisymptomer overfor pollen.

De meste almindelige symptomer på pollenallergi
Hvis du er i tvivl om, om du selv har polleallergi eller nogen i din familie har, så kan du se efter disse mest almene symptomer:

–      Gentagende nys, også kaldet nyse anfald.

  • Løbende næse, der kan blive stoppet og virke kløende.
  • Øjnene kan virke hævet, kløende, irriteret og røde.
  • Vejtrækningsbesvær eller hoste.

–      Pollenallergi kan også påvirke dig, så du føler dig træt eller døsig.

Dine behandlingsmuligheder

Hvis du er i tvivl, om du er pollenallergiker, så bør du tage til lægen og få lavet en allergitest. Hvis testen viser, at du er allergiker, så findes der flere forskellige måder at behandle det på. Nogle behandlinger fokuserer på at lindre dine symptomer, såsom telfast, mens andre er rettet mod at behandle årsagen til din allergi.