home Livsstil Guide til en stabil privatøkonomi

Guide til en stabil privatøkonomi

Mange danskere drømmer om at have flere penge i hverdagen, og for mange er privatøkonomien faktisk en stor hovedpine. Selvom vi ikke kan hjælpe dig med at tjene flere penge, kan vi guide dig til, hvordan du kan få mere luft i privatøkonomien – uanset hvad dit udgangspunkt er.

Spis billigt

Et rigtig smart og nemt tip til at få flere penge i hverdagen, er at spare på mad. Ofte kan du lave mad til et par dage for ingen penge ved at købe billige grøntsager og ris og så spare på kødet. For eksempel er kidneybønner en rigtig god erstatning for kød i kødsovs eller lignende. Du kan også eventuelt bruge bønner som supplement, så du får mere sovs ud af samme mængde kød. Laver du en stor portion, er der nemt til et par dage. Det er både hurtigt og nemt.

Hvis det er vigtigt for dig at få dyr mad, kan du nøjes med den billige løsning et par dage om ugen, og så give vælge de lidt dyrere varer de andre dage. Du går kun på kompromis med få dage, mens du nemt sparer op til 1000 kr. om måneden.

Et andet vigtigt tip er at undgå at købe færdigmad. Uanset om det er en cola og et pølsehorn på tanken eller en dyr restaurantmiddag, kan det hurtigt løbe op. Tag et kritisk blik på dine madvaner, og overvej, hvor du kan spare.

Find det rigtige internet- og mobilabonnement

En anden ting, der kan give en fast gevinst hver måned, er at kigge dine abonnementer efter. Det gælder både blade, magasiner og den slags, men også internet og mobiltelefoni. Markedet for mobilabonnementer har ændret sig drastisk i de seneste år, i takt med at vi bruger vores telefon på helt andre måder. Derfor er det en god idé at undersøge, om du kan få et billigere abonnement. Kan du for eksempel undvære fri sms, eller giver det bedre mening for dig at betale for fri data i stedet for et antal GB?

Det kan være svært at få overblik over markedet, men du kan spare flere hundrede kroner om måneden ved at vælge de rigtige abonnementer på mobil og internet. Der findes mange sider på nettet, som hjælper dig med at få overblik og dermed luft i din privatøkonomi, så sæt lidt tid af til at sætte dig ind i de forskellige muligheder.

Opdatér dine lån og forsikringer

Når du nu alligevel er i gang med at kigge dine abonnementer igennem, bør du også tjekke de lidt større af slagsen. Stort set alle voksne danskere har lån og forsikringer, og de fylder rigtig meget i budgettet. Her kan det også være svært at få et godt overblik, men du kan spare mange tusinde kroner om året ved at være kritisk. Når det gælder forsikringer, er det dog meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med din dækning.

Hvis du har mange små lån – eller bare dyre lån – kan det være en god idé at samle dem ét sted. Det kan ofte give en bedre rente og bedre vilkår for afbetalingen. På den måde ved du helt nøjagtigt, hvad du skal betale hver måned, og du sparer på afdragene i det lange løb. Dét giver sikkerhed i privatøkonomien.