home Livsstil Guide: Den perfekte ferie i naturen for hele familien

Guide: Den perfekte ferie i naturen for hele familien

Har din familie ikke råd til at tage på sommerferie i sydens sol? Eller har I bare lyst til at prøve noget nyt? Så skal I overveje en naturferie i det danske land. Det er billigt, sjovt og en god mulighed for at opleve Danmark på en anden måde end normalt. Desuden er der masser af alternativ kvalitetstid med familien.

Bålhygge og overnatning i det fri

Naturferie er en billig ferie, der giver hele familien mulighed for at opleve den skønne danske natur og tilbringe lidt kvalitetstid sammen væk fra fjernsynet og mobilen. Man kan via en app gratis booke overnatning i shelters rundt omkring i den offentlige natur, og de bliver afsat efter først til mølle-princippet. Det er en fordel at booke i god tid, da naturferie er blevet et populært koncept, som flere og flere har taget til sig – og det er med god grund.

Ved shelterne er der også bålplads og naturkøkkener, der frit kan benyttes. Man skal dog selv medbringe gryder og andre køkkenartikler hjemmefra. Der findes et bredt udvalg af køkkenartikler, der er egnet til at have med på farten. Faciliteterne lægger op til madlavning over bål, popcorn og grillede skumfiduser – en ideel sommeraften i den danske skov.

Husk at passe på naturen

Naturstyrelsen byder alle velkommen til at overnatte i naturen, men understreger, at det er vigtigt at passe på den. De opstiller følgende guidelines for ophold i naturen:

  • Motorkøretøjer i offentlige skove er forbudt.
  • Tag affald med dig.
  • Vis hensyn over for dyre- og plantelivet. Lad være mere at støje unødigt eller brække grene af planter.
  • Naturstyrelsens bålpladser og naturkøkkener må bruges af alle. Men man skal rydde op efter sig og ilden skal slukkes, når man forlader pladsen. Man må ikke fælde et træ og bruge som brænde, men man må bruge det, der ligger omkring bålet. I perioder med tørke er åben ild forbudt.

Kast jer ud i det

Hvis I ikke har prøvet naturferie før, er det klart værd at overveje! Det virker måske lidt primitivt, men når man er der, er det befriende og forfriskende, og man kobler helt af og vender veludhvilet tilbage til hverdagen. Så kast jer ud i det og book en overnatning! I kan booke forskellige steder i landet og dermed planlægge en rute hjemmefra. På den måde kommer får I set forskellige dele af den danske natur.