home Livsstil Guide: Køb sikkert legetøj til dit barn og undgå skader

Guide: Køb sikkert legetøj til dit barn og undgå skader

Legetøj er god underholdning for dit barn, og ethvert barn nyder at få nyt legetøj. Dog skal man være opmærksom, når man investerer i noget nyt, da det forkerte legetøj kan være farligt, og det kan skade dit barn. Her får du nogle gode råd til, hvordan du køber sikkert legetøj til dit barn – uanset om du handler på nettet eller i en fysisk butik.

 

Køb aldersvarende legetøj

Først og fremmest er det en kæmpe fordel, at det meste legetøj oplyser dig om dén aldersgruppe, som legetøjet er beregnet til. Når du køber legetøj, bør du altid følge den slags advarsler eller henvisninger, da de kun er der for at beskytte dit barn. Små børn bør f.eks. ikke lege med alt for småt legetøj, da de kan blive kvalt i det, hvis de kommer til at sluge det. Det er dit job som mor eller far at sørge for, at dette ikke sker.

 

Elektronik kan være farligt, hvis dit barn får fat i det

Er der elektronik eller batterier i dit barns legetøj, er det vigtigt at sørge for, at barnet ikke har adgang til det. I bamser og diverse kan der sidde små magneter eller batterier, som dit barn for alt i verden ikke må få i munden. Det kan være yderst skadeligt!

 

Elastikker og snore er et NO-go

Hvis dit barn får noget legetøj med enten snore eller elastikker inkluderet, bør du være ekstra opmærksom. Dit barn kan let få den slags om halsen og i værste tilfælde blive kvalt i det. Hvis det er muligt for dig at fjerne snore eller elastikker fra legetøjet, kan du gøre dette, men du skal være sikker på, at dit barn ikke kan få det til at sidde for stramt rundt om halsen eller rundt om andre kropsdele.

 

Smid emballagen ud før barnet får fat i det

Emballagen fra legetøjet skal du holde langt væk fra dit barn. Emballage består ofte af poser, snore og pap, som dit barn ikke bør bide i, sluge eller få rundt om halsen eller andre kropsdele.

 

Hold dig til en troværdig forhandler

Det sidste og bedste råd er, at du bør finde en troværdig forhandler, som du kan stole på. Derudover skal det være en forhandler, der kan rådgive og hjælpe dig, hvis du er i tvivl om det mindste. Hos abc-centret er alt legetøj testet og godkendt, og dit barn er abc-centrets fokuspunkt. Følg dette link og bestil sikkert legetøj online til dit barn.