home Livsstil Guide til blomster og naturoplevelser på Frederiksberg

Guide til blomster og naturoplevelser på Frederiksberg

Tro ikke at Frederiksberg er stress og jag alene, bare fordi det ligger i en storby. Frederiksberg er nemlig fuld af frisk natur, smukke blomster, skønne oaser og et rigt dyreliv. Og det er jo netop noget af det smukke ved storbyen – muligheden for, på få minutter, at bevæge sig fra det pulserende bylivs mange stimuli, til de naturskønne oasers fred og ro. Frederiksberg er et sådant sted som rummer det hele, og hvor modsætninger mødes.

25.000 blomster i romantisk have på Frederiksberg

25.000 stk. Så mange sommerblomster havde man i sommeren 2015 valgt at plante ud i universitetshaven ”Den Romantiske Have” på Frederiksberg. Den Romantiske Have er én af haverne i ”Det Biovidenskabelige Fakultet, LIFE” – det tidligere ”Landbohøjskolen”. Haven er åben for det offentlige, samtidig med at den også bruges som en studiehave. Haven er anlagt i 1858 ud fra romantiske principper, hvilket navnet alene jo afslører. De romantiske principper giver sig blandt andet til kende ved vandløb, bede med blomster, en have med roser og nogle snoede sier omkring en sø. Det er et rigtigt smukt sted at opleve – enten alene, eller sammen med en du elsker. For det er i sandhed en romantisk have. Så det var måske et oplagt sted at invitere din elskede hen til en romantisk udflugt. Du kan jo passende bestille en buket blomster til Frederiksberg her og sende med din invitation. Et andet godt bud på et sted fyldt med blomster og romantik, hvor du kan tage hen med den du har kær, er Frederiksberg Have.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er nemlig også anlagt ud fra romantiske principper, men endnu tidligere end universitetshaven ”Den Romantiske Have”. Frederiksberg Have er nemlig anlagt i 1700-tallet, som en del af Frederiksberg Slot. Her havde den daværende konge sin sommerresidens og netop stilen i Frederiksberg Have var et brud med den foregående periodes strenge og velordnede barokstil, som ellers havde præget parker og anlæg hidtil. Nu blev Frederiksberg Have i stedet fuld af kontraster, snoede stier, kanaler, smukke blomster og planlagte overraskelser rundt omkring i haven. Også dyrelivet er noget, som skal opleves i Frederiksberg Have. For her findes både fiskehejrer, flagermus, sommerfugle og elefanter. Ja – du læste rigtigt – elefanter! Elefanterne opholder sig måske ret beset ikke i haven, men du kan i hvert fald se dem fra Frederiksberg Have, der hvor haven har sin afgrænsning op mod den zoologiske have. Her har elefanterne nemlig deres vandgrav, hvor de med jævne mellemrum bader og opholder sig.

Foruden smukke blomster og flot natur så rummer Frederiksberg Have også fornøjelser til børnene i form af en legeplads, som er en integreret del af Frederiksberg Have. På denne legeplads findes både hængekøjer, vandsprøjtende sommerfugle, fabelagtige figurer og en sandkasse.

Blomster i Haveselskabets Have

Haveselskabets Have er endnu en mulighed for at opleve smukke blomster og skøn natur på Frederiksberg. Haveselskabets Have fylder 20.500 m3 og er indrettet af arkitekter. I Haven finder du blandt andet Rosenhaven, Vandhaven og Spejlbassinnet. I Haveselskabets Have er der mulighed for at opleve mange sjældne træer og blomster, kombineret med det, som måske nok er allermest kendetegnende for haven, nemlig: Roen, stilheden, idyllen. Det er nemlig ret let at glemme, hvor man faktisk befinder sig – midt i storbyen – for Haveselskabets Have er i sandhed en oase, hvor der kan findes ro og slappes af. Haveselskabets Have er åben for offentligheden hele året.