home Bil og motor Gode råd til leasing af bil

Gode råd til leasing af bil

Er du ude i at ville købe bil? Måske er du træt af ikke at kunne nyde godt af fleksibiliteten og friheden, er er ved en bil. Du vælger som regel at booke en klapsæde-billet til toget i god tid for at få det så billigt som muligt. Og når du skal afsted, er der fyldt op i toget, så du må sidde og trække dig sammen med din taske, for at sidekammeraten kan være der. Det gider du ikke mere, vel?

 

En billig måde, hvorpå du kan få fingrene i en bil, er ved at lease en. Den løsning er der flere og flere danskere, som der benytte sig af i dag. Det skyldes i høj grad, at de ved, hvad de skal betale hver måned for at lease bilen, som giver en tryghed i maven. Det fungerer nærmest som en lejeaftale, hvor du ikke ejer bilen, men har fornøjelsen af at bruge den og betaler en månedlig ydelse for den.

 

Få en bil uden en stor udbetaling nu og her

En af de første tanker, der flyver gennem hovedet, når man skal have en bil, er at købe en. Den tanke påvirker mange til ikke at gøre det, fordi de ikke har pengene nu og her. Men det udelukker faktisk ikke, at du kan få en bil alligevel. For ved at lease den, skal du smide et mindre engangsbeløb nu og her. Efterfølgende er der en slags afdragsordning på den, hvor du betaler samme beløb hver måned. Det giver en tryghed i budgettet.

 

Ved privatleasing, som er en af de mest anvendte leasingmetoder, er det selskabet, som ejer bilen, og leaser den til dig. Dermed er det ikke dig, der skal stå for vedligeholdelse og garanti. Nogle udbydere tilbyder også at betale forsikring og ejerafgift af bilen. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du ryger eller har hund i bilen, hæfter du i de fleste tilfælde for rengøringen. Så det er ikke helt uden ansvar. Men derudover skal du ikke bekymre dig mere om bilen, når du er færdig med at bruge den. I aftaler en leasingperiode, hvor du kan bruge bilen i spændet fra 1-3 år.

 

Hvilke biltyper kan du få?

Svaret er alt. Du kan simpelthen få alle de modeller, som du drømmer om – nye som gamle. Er du førstegangskøber er et godt valg for eksempel en Skoda, som har mange forskellige biltyper til pæne priser. Måske har du kun behov for en lille bil til at starte på, som er billig både ved engangsbeløb men også i benzin. Små biler kører som regel langt på literen. I så fald kan du starte med en lille bil i to år for eksempel.