home Livsstil Gode nyheder til de eventyrlystne samlere

Gode nyheder til de eventyrlystne samlere

De fleste samlere dåner blot ved tanken om en sjælden genstand. Værdien vejer tungere end prislejet, og der kan spares op i årevis bare for denne ene genstand. Som samler er det en god idé at holde sig opdateret i diverse netværk og på hjemmesider, som arbejder på at finde disse sjældne og måske knap så sjældne genstande til samlingen. Ofte vil der også være en mulighed for at bytte genstande som frimærker eller mønter med andre private personer, og det kan også være et kup. Hvis man også interesserer sig for historien bag genstanden, og går op i dansk kulturarv, vil det lysne, når man hører følgende muligheder.

Sølv- og guldmønter fra Den Kongelige Mønt

Den grimme ælling, Snedronningen og Den Lille Havfrue. Disse navne bør få de litterære klokker til at ringe i de fleste danskeres erindring. Det er naturligvis HC Andersens populære eventyr -og fortællinger, som har sat spor i den danske kulturarv. Derfor kommer det ikke just som en overraskelse, når man overalt i turistrelaterede sammenhænge og på gader og stræder møder disse historiers eventyrkarakterer, eksempelvis statuen, den lille havfrue i København. Når man samler på frimærker eller guldmønter, er symboler af figurerne ligeledes en højt værdsat ting. Derfor har Den Kongelige Mønt eksempelvis lavet både sølv- og guldmønter med billedeliggørelser af figurerne fra Andersens eventyrrige historier. Hvis man enten selv er samler, eller overvejer anledningsvis at købe gave til en samler, er temamønter et oplagt valg. Vil samlermanien ingen ende tage, kan det betale sig at investere pengene i de mere specielle temamønter, som ikke nødvendigvis portrætterer en fysisk genstand eller person i Danmark, men i stedet hvad der skulle vise sig at blive en så stor del af den litterære selvforståelse i Danmark.

Find guldmønter online

Oftest kan man finde rimelige priser på internettet, hvis man leder efter samlermønter. Her kan prisniveauerne være lige så varierende som andre steder, men de HC Andersen mønter, man eksempelvis kan få her, er ikke garanteret andre steder. Hvis man vil give sin samling lidt ekstra magi, så er det oplagt at se udvalget i de æstetiske og detaljerede temamønter.