home Livsstil Fordelene ved en praktisk kugledyne

Fordelene ved en praktisk kugledyne

I denne artikel kommer vi ind omkring, hvad en kugledyne er for en genstand, og på hvilken måde den er gavnlig i privat- og erhvervs forstand. Har du nogensinde hørt om en kugledyne før, og hvordan er den opbygget, så den er gavnlig for alle aldre?

kugledyne

Kugledynen – hjælpemidlet mod søvn og for tidlig fødte

Søvnbesvær
Vi kan alle opleve perioder i livet, hvor vi kan have svært ved at falde i søvn eller vågner flere gange om natten. Det kan være forsaget af stress, for meget at se til i hverdagen, eksamensangst, problemer i parforholdet eller lignende. Der findes også den gruppe mennesker, der lider under søvnbesvær, hvilket går ind og påvirker kroppen og det mentale. Med en kugledyne kan man forebygge søvnbesvær, da opbygningen af en kugledyne vil forme sig til personens krop på en tilpas tung måde, som vil øge kropsbevidstheden.
Med en kugledyne vil man opleve en beroligende virkning på muskler og led, hvorved kroppen vil slappe mere af og undgå at spænde, så man bedre kan få en rolig og god søvn.

For tidlig fødte
På trods af høj faglighed og stor indsats fra personalet på en neonatalafdeling, har for tidlig fødte børn typisk været udsat for mange forskellige sanseindtryk og påvirkninger på krop og sjæl, mens de har været indlagt. I takt med at et barn fødes for tidligt, bliver der sat en stopper for fosteret udvikling af kropsbevidsthed, hvilket går ind og får indflydelse på lysten til bevægelse og styringen af egne sanser. Kort sagt sker der en afbrydelse af den fulde modningsproces i nervesystemet og på kroppens opbygning.
En kugledyne findes i forskellige størrelser, til voksne, børn og for tidlig fødte. Kugledynen går kort og godt ind og har en inhiberende effekt på sansesystemet samtidig med, at den kan føles som en omsluttende berøring, ligesom hvis barnet stadig lå inde i moderens mave.

Kugledynens opbygning

Kugledynen har indsyede vægtposer, der tilsammen udgør tyngden på dynen. Det er op til én selv, hvor meget vægt man ønsker dynen skal veje, da hver sektion i dynen rummer otte vægtlommer, og dermed selv kan regulere tyngden. Den er fremstillet af kraftigt bomuldsmateriale, hvoraf vægtposerne er fremstillet af tynd bomuld og de mindre indsyede kugler og plasticgranulat af polyethylene.

Sansestimulerende produkt

Fælles for kugledynens mange funktioner er, at den går ind og rammer sansecellernes centralnervesystem således, at den øger menneskets kropsbevidsthed, balance, ro og velvære i kroppen. Kugledyner er dermed et oplagt valg at vælge, hvis du mærker uro i kroppen, har problemer med at falde til ro ved sengetid, oplever muskelspændinger, eller hvis dit barn mangler tryghed og ekstra varme. På Spektrumshop.dk kan du finde kugledyner og andre sansestimulerende produkter.