home Livsstil Find de nye sko til foråret

Find de nye sko til foråret

Sponsoreret indhold

Foråret banker på døren, og vinterskoene skal snart stilles på hylden. Nu er det tid til at finde et par nye sko, hvis de gamle ikke dur længere. Hertil er det godt at vælge en sund sko, som er behagelig og god at gå i. Hvis dette ikke løkkes, kan skoen begynde at gnave, give knyster og ødelægge din gang. Med Nature Sko er du sikret en god og behagelig sko med masser af plads til tæerne. Skoene er er lavet ud af miljøvenligt materiale, og de kan findes i mange forskellige farver, så der er noget for enhver smag.

Det skal du kigge efter

  • Skostørrelsen; er selvfølgelig vigtig, når du køber sko. Mange kan nikke genkendende til at vælge en for lille størrelse, fordi de ikke vil have for store fødder. Foden bliver dog ikke mindre af at vælge en for lille sko, men ubehaget stiger.

 

  • Materialer; som læder og andre åndbare materialer er ideelle, så foden ikke er indelukket hele dagen. Dette mindsker også den svedige lugt af sure sokker, som ofte kommer fra sko.

 

  • Støtten; er vigtig, fordi den holder foden på plads og sørger for ens gang ikke ødelægges. En fast hælkappe er god til at støtte foden og burde overvejes ved køb af sko.

 

  • Stødabsorberende såler; er gode at have i en sko. Stød bliver ledt op gennem kroppen, når du træder ned med hælen på jorden, og kan skade bl.a. knæene.

 

  • Sålen; skal følge din fod, så den kan have den mest naturlige form.

 

  • Foden har forskellige størrelser; i løbet af dagen. Den er mere opsvulmet om eftermiddagen, så hvis du køber sko om formiddagen, er det en god idé at købe dem en smule større.

Konsekvenser af dårligt fodtøj

At tænke over hvorvidt dit fodtøj er godt eller dårligt, er der ikke mange som gør. Det er ofte udseendet, som bestemmer, hvilken sko det bliver, på trods af de mange, mange gener som et dårligt fodtøj kan give. Hvis du f.eks. går i for høje sko, for smalle sko eller sko som klemmer, er der stor sandsynlighed for, at du kan udvikle skæve tæer og forfodsplatfod. Det kan også ske, at du udvikler knyster som et resultat af for stramme sko. Knyster er betændte slimsække, som bliver røde, ømme og hæver op. Alt dette kan undgås ved bare at vælge den rigtige sko til din fod.