home Livsstil Få styr på forholdet igen

Få styr på forholdet igen

Der kan være mange grunde til, at forholdet er gået skævt. Sommetider møder man nogle perioder, hvor man ikke føler sig helt tilpas, og det kan være ganske svært at komme tilbage på sporet igen, hvis man ikke får den rette hjælp og gør det rette for sig selv og hinanden.

Heldigvis lykkes det også for rigtig mange at gøre det godt, og det kan betyde, at forholdet herefter måske endda bliver endnu stærkere. Hvis man kommer ud på den anden side efter en svær periode, kan det nemlig betyde, at man har oparbejdet ny styrke og energi, som man måske kan bruge sammen i fremtiden.

Tag på en dejlig ferie

Hvis forholdet er på vej i den forkerte retning, og man måske kun oplever hverdagsproblemer sammen, så er det måske på tide at tage lidt væk. Det kan eksempelvis være på en dejlig ferie, hvor man nyder hinandens selskab, og hvor man finder tilbage til alt det, man forelskede sig i tidligere. En ferie kan ofte åbne op for rigtig mange ting, og det kan måske også lede til nogle vigtige snakke, som I kan have med hinanden.

Ferien kan også bare give et afbræk, som måske giver jer mulighed for at se på jeres problemer i et nyt perspektiv. Når man eksempelvis er sydpå i sol og varme, glemmer man hurtigt de små problemer, og måske opdager man, at man nemt kan få vendt det hele på hovedet igen. Det kan også være, at det er de nye omgivelser, som giver noget positivt, og generelt er det en rigtig god idé at prøve noget anderledes, hvis det begynder at gå en smule skævt i forholdet.

Her kan du se afbudsrejser.

Oplev noget

Måske er der ikke helt plads til en rigtig ferie i kalenderen, og så kan det være, at I ”bare” skal opleve noget sammen herhjemme. Oplevelser kan findes rigtig mange steder, og på rigtig mange måder, og det er ikke altid nødvendigt at tømme hverken pengepung eller tankestrøm for at nå frem til en god idé.

Det kan også være noget så simpelt som en tur på dyrebakken eller ud til et skovområde, I ikke har set sammen før. Måske giver det noget luft, og I kan få åbnet op for nogle af de ting, I går og tumler med.

Har I brug for professionel hjælp? Læs mere om parterapi her.

Snak med nogle

Professionel hjælp kan selvfølgelig også sommetider være vejen frem, og det er bestemt ingen skam at tage fat i en professionel parterapeut eller lignende, hvis forholdet er ved at smuldre. Det viser derimod ansvar og bevidsthed om, at man bør prøve noget, og det kan også være et stærkt tegn på, at man faktisk ønsker en forbedring, og at man vil hinanden mest muligt.