home Livsstil Et indspark til traditionerne

Et indspark til traditionerne

Julen er lig med traditioner i hobetal. Om det er søndagsturen til kirken juledag, dansen om juletræet juleaftensdag eller gaveræset i dagene op til selve dagen, er der traditioner bundet til de fleste ting, der foregår i dagene op til og på selve dagen d. 24/12. Omend der en masse hygge og minder tilknyttet, kan mange af de klassiske danske juletraditioner dog godt være lidt højtidlige og trænge til et indspark af nutidens mode. Her kan man bl.a. fusionere den klassiske julemiddag med nye gastronomiske tendenser, tage sydpå for at fejre højtiden eller endda peppe sin julegarderobe op med en festlig julesweater.

 

Gør julen lidt sjovere med en ny tradition

De fleste af os har set amerikanske julefilm, og de fleste af os har derfor også set, hvordan man i mange amerikanske familier har en tradition med at tage julebilleder. En tradition som mange dansker da også har adopteret. Det kan dog godt gå hen og blive lidt ensformigt og på grænsen til det kedelige, når disse billeder skal tages, da man for det meste har sit almindelige tøj på. I USA er det en tradition, at man ifører sig de velkendte julesweatre, der fungerer som et ekstra krydderi på billedet. Det giver noget liv og glæde på billedet, der er til stor fornøjelse for modtagerne. Den tradition kan – ligeså vel som hele idéen om at tage et julebillede – også adopteres i det Danmark. På den måde kan man også skabe en helt ny tradition i familien, der går på, at man hvert år erhverver sig en ny sweater.

 

Et tidsløs design, der aldrig går af mode

Der findes utrolig mange forskellige varianter af den klassiske julesweater, som man har set det fra de amerikanske film. Om man er til den helt traditionelle sweater med mønstre, eller om man er til den mere sjove variant med print af enten julemanden, Rudolf, tekst eller lignende, er der noget for enhver smag – både for store og små. Julesweateren er desuden en ting, der går igen hvert år, og det er altså noget, der aldrig går af mode. Man kan have den på hvert år, når kalenderen siger december måned. Her kan du finde lige netop den julesweater, der passer til dig.