home Livsstil, PC eSport – mere end en hobby

eSport – mere end en hobby

Når den almindelige dansker hører ordet elektronisk sport ledes tankerne automatisk over på unge drenge, som sidder og spiller computerspil hjemme på værelserne. Men eSport, som det også kaldes, er meget mere. Det er i sandhed en rigtig sportsgren med kontrakter, konkurrencer og store pengepræmier – på lige fod med fodbold, håndbold og motorsport.

I Danmark har vi fire store hold, som alle deltog ved VM i eSport. Et eSport landshold består af omkring 4 spillere, som alle har det til fælles, at gaming er deres hobby, liv og interesse. Det er en sport, hvor spillerne træner sammen, har deres udstyr i orden og som går til turneringer rundt om i hele verden.

Dertil er eSport også en sportsgren på lige fod med de mere klassiske former for sport. De seneste år har konceptet eSport taget en gevaldig drejning for det bedre, da professionelle sportsklubber så som FCK, Manchester United og Manchester City har valgt at forme og hyre hold indenfor eSportens grene. eSport er en hel verden for sig, ligesom alle andre sportsgrene, hvor organisationer og klubber skabes med henblik på at udbrede sporten og med det formål at gøre sportsudøverne, eller spillerne, bedre til deres game. Engelske Fnatic er en af de ledende organisationer inden for eSport, som har professionelle hold på højeste plan indenfor adskillige titler.

TIP: Læs her hvordan I opretter en esport forening som kan få offentlig støtte

Endnu et område, hvor eSport kan sammenlignes med de mere typiske sportsgrene er fansene. I særdeleshed udenlandske spillere og organisationer har enorme fanskarer, hvor fans rejser over land og by, for at se deres stjernespiller spille, men fans inden for eSport har en stor fordel, som andre sportsfan ikke har. Deres stjerner spiller på internettet, så selvom man ikke har mulighed for at rejse til Kina eller USA for at se ens gamer-idol spille kan man stadig følge med live hjemme fra sofaen. Dette kaldes livestreaming og det er virkelig et koncept, der er ekspanderet over de sidste år, hvor flere millioner mennesker har livestreamet finaler i b.la. Leages of Legend og Counter Strike fra alle steder i verden.

Indenfor eSportens verden har spillere og fans med andre ord alt de behøver; fede locations, populære spil og stjerner. Dog mangler eSporten en vigtig del af sportsverdenen, nemlig Superligaen, men den kan vel stadig nå at komme?