home Livsstil Er dine børn klædt på til koldere temperaturer?

Er dine børn klædt på til koldere temperaturer?

Der går ikke længe, før dagene bliver kortere og graderne lavere. Før vi ved af det, sniger temperaturen sig pludselig under frysepunktet, vinden bliver kold, og mange dage er præget af regn og slud. Det danske vintervejr er ofte en våd og kold affære, men derfor kan både helt små og større børn sagtens være udenfor. Vi skal blot være opmærksom på, at de får den helt rigtige påklædning på – eventuelt med hjemmestrik fra diverse opskrifter. Find strikkeopskrifter nu hvis du ønsker at strikke til dit barn.

 

Lad de små lege udenfor i timevis med den rigtige påklædning

Børn kan først selv begynde at mærke, om de fryser eller har det for varmt, når de er en tre-fire år gamle. Derfor er det vigtigt, at man som forælder eller pædagog har nogenlunde styr på, hvordan de små skal klædes på i vinterkulden.

 

Alt efter hvad barnet skal lave, når han/hun kommer ud, kræver det forskellig påklædning. Skal barnet sove, eller sidde stille, skal det have lidt mere påklædning på, end hvis barnet skal bevæge sig og tumle. Nedenfor kan du se, hvad barnet bør have på, når han/hun gerne vil udenfor for at lege.

 

Når børnene leger udenfor, kan de nemt være der i timevis, hvis de blot er ordenligt klædt på. Her er en flyverdragt altid god, fordi den ikke skiller, når børnene dukker sig. Uldundertøj og uldhuer kan kradse barnet, så bomuld til det inderste lag kan være en god ting.

 

Undgå halstørklæder eller snore i hætter, da snorene kan være farlige under leg. Her er elefanthuen god, da den heller ikke sidder tæt eller gaber i siden.

 

Når I er ude at lege, er det vigtigt, at fødderne bliver holdt varme. Er de kolde, kan barnet eventuelt få nogle uldsokker på.

 

Brug selv de mørke timer på hjemmestrik

Generelt er uld altid en god måde at holde varmen på. Og her har du rig mulighed for selv at lave en masse hjemmestrik til dit barn. Alt fra strømper, til huer og trøjer. Vælg en af de lidt blødere typer af uldgarn til dit barn, så ulden ikke kradser eller irriterer huden og vælg derefter en strikkeopskrift, der ville passe dit barn.