home Livsstil Dette skal du overveje før, du køber bolig i udlandet

Dette skal du overveje før, du køber bolig i udlandet

Med en god økonomi, og et ønske om at prøve andet end Danmarks gråvejr og kultur, kan købet af en bolig i udlandet være interessant. Men hvor skal man flytte rødderne hen til?

 

Varmere dage og lavere boligpriser

Danmarks få måneder med godt vejr, kan ofte ikke være nok for nogle danskere. Så hvis ønsket er at flytte til varmere himmelstrøg, så kan det sydlige Europa være stedet. Det sydlige Europa har rigtig mange populære lande, som kan tilbyde skønne storbyer og smukke omgivelser. Men hvis du er på udkig efter et land med forholdsvis lave boligpriser, sammenlignet med Danmark, er der nogle du skal holde dig fra. Det er ret populært med ejerlejligheder i udlandet, for hvis dette blot er en bolig, du er bosiddende i et par måneder om året, kan et hus med have, være umulig at vedligeholde. Derfor vil en ejerlejlighed være optimal.

I Europas hovedstæder er det London der topper listen med cirka 127.000 kr. pr. m2.

London tilbyder et hyggeligt bymiljø, men med et vejr der ligner Danmarks.

 

Derfor kan enten Paris eller Madrid være optimale muligheder.

Paris’ gennemsnitlige m2-priser er cirka 70.000 kr., hvorimod Madrids cirka 30.000 kr. pr. m2, er meget mere overkommeligt.

Som følge af dette må det kunne siges at en mulighed kunne være at købe bolig i Spanien.

 

Vær opmærksom på dette ved køb i Spanien

Når der skal købes bolig i Spanien, kan det være et meget godt sikkerhedsnet at bringe en dansk mægler indover. Der findes mange danske mæglere som specialiserer sig i at handle med udenlandske boliger, som for eksempel Qvist International. Derfor kan man med fordel kontakte en af disse til at assistere i handlen.

Derudover er det oftest set at der bliver lagt en vis andel af købesummen under bordet. Dette bør man holde sig fra, da dette medfører en lavere anskaffelsessum på huset, selvom mere er blevet betalt. Så når boligen engang skal sælges igen, bliver man beskattet af en fortjeneste der rent faktisk ikke har været til stede.

Hvis der skal lånes penge til boligen, har nogle danske banke oprettet afdelinger i netop Spanien, som kan tilbyde danske lån, på danske vilkår og med en sikkerhed i den spanske bolig.

Derfor tag så mange foranstaltninger som muligt, for at sikre dig selv og din investering i en bolig i det skønne Spanien.