home Livsstil Derfor skal du vælge en idrætsefterskole

Derfor skal du vælge en idrætsefterskole

Der er mange tanker der kører i hovedet, når tankerne omkring at sende sine børn på efterskole. Det er egentlig forskellige oplevelser der er fra barn til barn, når det kommer til skolegangen. Nogle kan lide at gå i skole, mens andre ikke kan. Det er de færreste børn som passer perfekt i en almindelig klasse. Nogle foretrækker kreative efterskoler, mens andre foretrækker en idræts efterskole. Det gør de fordi der er mere motion i idrætsefterskoler, mange unge tager på et efterskoleophold, også selvom det er en idrætsefterskole, så de skal vælge noget med sport, også selvom de ikke har lyst.

Idrætsefterskoler er en fordel

Fordelene ved at sende dit barn på efterskole, er ting som at lære at stå på egne ben. De fællesskaber som bliver bygget op i løbet af et efterskoleophold. En efterskole er en skole man kan vælge at gå på i det 9. eller 10. skoleår, men hvor man ikke tager frem og tilbage som på en almindelig skole. Man bor i stedet på skolen, og bor på værelse med 1-2 eller flere. Det vil sige at man både får værelseskammerater, man skal lave mad, samt der vil være en masse daglige pligter på skolen. Det er utroligt sundt for mange unge, specielt de unge som måske har det svært, de kommer derved ud og har en kontaktlære i nærheden hele tiden, samt har nogle de kan kontakte hvis der er behov.

Hvad går en idrætsefterskole ud på?

På de fleste efterskoler starter dagen med en morgentur, hvor der gås en tur på omkring 2 km. For at få frisk luft, det er ikke det der kendetegner en idrætsefterskole. Det som faktisk kendetegner en idrætsefterskole, er at der er linjer man kan vælge sig ind på. Bare fordi en efterskole laver et årligt eller flere årlige opvisninger er det ikke en idrætsefterskole. En idrætsefterskole er en efterskole hvor det sportslige indgår, timer hvor der er mulighed for at spille fodbold, håndbold og andre sportsgrene, det kan også være ridning. Det er oftest en efterskole med linjer indenfor sport, som kan vælges ind under, det er altså ikke kun opvisningsefterskoler, hvor der laves gymnastik. Det kan altså også være en del af undervisningen, i og med idræt er et eksamensfag. Så det har alle efterskoler, men det er udover idrætstimerne, der er som sagt linjer i forskellige sportsgrene.