home Livsstil Derfor elsker vi en god bøf

Derfor elsker vi en god bøf

Flere og flere steder i landet kan vi opleve spisesteder, hvor vi kan komme ind og sætte tænderne i gode saftige steaks. Billige som dyre steakhouses. Fælles er, at nogen af os elsker tanken om en velstegt bøf sammensat med gode råvarer af kartofler og måske en frisk salat alt sammen i selskab med en perfekt krydret og fyldig rødvin. Det hele giver en smagseksplosion i vores mund, og vores smagsløg danser og jubler. Nogen forbinder en god bøf og et godt glas rødvin med ”det gode liv”, og hvorfor egentlig det? For i takt med den større interesse og fokus, der er kommet gennem tiden, på dyrevelfærd og miljøet, er der stadig folk derude, som ikke kan slippe kærligheden til oksens saftige kød.

Jagten på det gode liv

Der er delte meninger om definitionen på det gode liv, og andet ville også være mærkeligt, hvis vi mente præcist det samme. Nogen forbinder det ”forbudte og usunde” med ”det gode liv”, fornøjelig livsstil og selvforkælelse. Andre vil mene, at motion, sund- og varieret plantebaseret kost er betegnet på ”det gode liv”. Det bedste af det hele er, at vi selv kan styre vores holdninger til den definition, og derfor er det også godt, at vores lille land trods alt både rummer forskellige steakhouses og veganske- og vegetarfokuserede spisesteder.

Mere og mere fokus på miljøet og den veganske verden

I takt med miljøets udvikling, bæredygtighed og bevidstheden omkring dyrevelfærd og forbruget af mad fra dyr, er interessen og fokusset på den veganske verden steget markant de seneste år. Flere og flere steder kan vi finde produkter, der er veganske, og vi oplever flere medier, hvor det bugner af veganske opskrifter, veganske organisationer og grunden til, at vi skal passe på vores miljø. Nogen går stærkt ind for det, andre er bevidste om, at de ikke kan leve uden kød og netop ikke ønsker at ændre deres kost til fordel for plantebaseret madvarer. Det er en smagssag og heldigvis noget man selv er herre for, men et godt råd med på vejen kunne være, at vi alle en gang i mellem stoppede op og tænkte over miljøet, madspild og overforbrug.

Kød er ikke nødvendigvis den råvare, der sætter prikken over i’et ved et måltid, for der findes uanede af muligheder, hvorved vi kan indtage de gode proteiner. Hvis vi alle bare én dag om ugen, eller hver anden uge, tog en kød fri dag, ville billedet pludselig se meget anderledes ud. Eller hvis vi, når vi virkelig ønskede os en bøf, tog ud og spiste en god og kvalitetsrigt én af slagsen fremfor en vakuumpakket bøf nede fra kølemontren i supermarkedet.

Mangler du inspiration til gode spisesteder, hvor der netop bliver serveret gode steaks, kan steakhouse Herning, A Hereford Beefstouw i Herning klart være at anbefale.