home Bil og motor Derfor betaler undervognsbehandling sig

Derfor betaler undervognsbehandling sig

Som bilejer skal du tage stilling til, om din bil skal undervognsbehandles eller ej. Det kan være et svært valg, og din viden omkring behandlingen er måske ikke tilstrækkelig til at vide, om det kan betale sig. Her i artiklen vil vi forklare, hvorfor en undervognsbehandling er en god idé, og hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med behandlingen.

 

Din bil er ikke produceret til det danske klima

Når du køber en ny bil, bør den undervognsbehandles for at beskytte mod rust. En rustbeskyttelse forlænger bilens levetid, da de fleste biler ikke er produceret med det regnfulde danske klima in mente. Dermed vil din bil ruste hurtigere, hvis den ikke får undervognsbehandling. Hvis din bil er galvaniseret, er det ikke ensbetydende med, at den er rustfri. Produktionsmetoderne har ofte til formål at, der risikofrit kan gives 10-12 års garanti.

 

Din bil får mere værdi med en undervognsbehandling

Langt de fleste bilejere skifter deres bil ud fra tid til anden. Nogle oftere end andre. Hvis din bil er undervognsbehandlet, står du langt bedre stillet, når du engang skal sælge den. Den har et flottere udseende, og du kan informere en potentiel køber om, at bilen regelmæssigt er undervognsbehandlet, hvilket også hæver prisen. Dertil har du også en bil, hvor rustgarantien kan gå ind og sørge for at reparere eventuelle skader.

 

Beskyt bilen imod den kolde vinter

Måske kan du selv godt lide vinterens sne og kulde, men din bil kan i hvert fald ikke. Som tidligere nævnt er din bil ikke produceret til det danske klima og noget af det, som især er hårdt ved bilens understel er salt, der bruges på vejene i de kolde og glatte vintermåneder. Derfor er det klogt, at du får undervognsbehandlet din bil, så rust ikke bliver aktuelt. Er din bil ikke undervognsbehandlet, vil der kunne opstå rust i løbet af vinterhalvåret.

 

Få din bil undervognsbehandlet fra ny

Den første rustbeskyttelse er den vigtigste. Derfor er det klogt at få din bil undervognsbehandlet lige efter køb. Det kan virke som en træls og unødvendig udgift, men med en rustbeskyttelse lægges fundamentet for et sundt karosseri og ting som eksempelvis bremserør vil få forlænget levetiden. Det er her, at du beskytter alle de dele, som ikke er beskyttet fra fabrikkens side. Det betyder også, at pengene til en undervognsbehandling på et tidspunkt vil hente sig selv hjem igen, da der med tiden ville skulle bruges flere penge på udskiftning og reparation.

 

Hvor ofte skal bilen have behandling?

Hvor tit din bil skal have en undervognsbehandling afhænger af flere ting. Normalt siger man, at en undervognsbehandling hvert andet år er mere end tilstrækkeligt, men hvis du ikke ønsker at behandle den så ofte, kan du tænke på, hvor meget du bruger din bil og hvilken stand, den generelt er sig i. Nogle biler kræver behandling oftere end andre, og det afhænger blandt andet af, hvor mange kilometer du kører samt mærke og stand. Kører du ikke langt, er det ikke sikkert, at en behandling hvert andet år er nødvendigt.

 

Sørg for, at produkterne er ens

En undervognsbehandling er en god idé. Du får en bedre og mere værdifuld bil. Men produkterne skal spille sammen. Det betyder, at produktet, der bruges til undervognsbehandlingen, skal stemme overens med det produkt, som bilen allerede er blevet behandlet med. Det er rustbeskyttelsescentrets ansvar, at der bliver anvendt ens produkter, men det er en god idé, hvis du selv ved, hvad der er anvendt. Derudover viser det sig, at produkter fra kendte leverandører beskytter lige godt. Derfor er udførelsen af behandlingen det vigtigste.

 

Det er aldrig for sent

Har du netop læst dette og ærgrer dig over, at du ikke har undervognsbehandlet din bil, så frygt ej. Det er aldrig for sent at få bilen undervognsbehandlet. Dog er det mest effektivt at gøre det så hurtigt efter køb som muligt, men en undervognsbehandling vil altid forlænge levetiden på din bil. Derfor kan du med fordel få din bil behandlet, hvis du endnu ikke har fået det gjort.