home Bil og motor En bil kræver meget pleje – få det fra professionelle og vær sikker på kvaliteten

En bil kræver meget pleje – få det fra professionelle og vær sikker på kvaliteten

For at kunne holde sin bils gode stand ved lige, er det meget vigtigt at udsætte den for en hel del forskelligt pleje, hvilket både er gældende for dens indre, funktionelle dele såsom påfyldning af olie, sprinklervæske og lignende. Derudover er det også vigtigt at holde bilens ydre dele ved lige, hvilket er gældende for ruder, fælge, karosseriets yderside og lignende, der alle kræver et vist niveau af vedligehold for at kunne holde sig skarp. Dette kan man først og fremmest sørge for ved at vaske sin bil ofte indvendig og udvendig, men på sigt kan det blive nødvendigt at ty til andre midler for at gøre bilen helt så skarp som ny.

Hvordan kan man beskytte lakoverfladen på bilen?

De forskellige ydelser, der kan være med til at pryde bilens udseende, er eksempelvis lakforsegling, behandling af fælge, beskyttelse af tekstil og læder i bilens sæder, behandling af glad og keramisk lakforsegling. Det er dog forskelligt, hvad man ønsker at få lavet en opfrisker på. Uden en lakforsegling risikerer man at kunne få nogle små skader og misfarvninger på lakken i sin bil, hvilket kan være med til at fremme rusten på den underliggende overflade. Derudover er det uden lakforseglingen også svært at gøre bilen helt ren, når man vasker den, da skader og skidt lettere kan trænge ind i en lak uden forsegling frem for en lak med forsegling. Denne lakforsegling kan gøres ved at give bilen voks eller påføre en lakforsegling, men det kan være svært at finde ud af, hvilken man bør benytte sig af i forhold til typen af lak på bilen. Derfor kan det være en fordel at lade professionelle varetage opgaven, således det gøres ordentligt og lakforseglingen ikke kommer til at give skader på lakken, hvilket kan være tilfældet, hvis en forkert type af voks eller lakforsegling benyttes og ikke påføres på den rette måde.

Det skiftende vejr giver ofte anledning til forskelligt vedligehold

Ovenstående beskyttelse af lak er også nødvendig i kraft af, at denne udsættes for meget omskifteligt vejr i Danmark, hvilket også er gældende for bilens ruder. Derfor kan man vælge at få behandlet bilruderne af professionelle, således ruden afviser vand og andet skidt, der kunne komme mod ruden på en køretur. Det vil også medføre, at vanddråberne fra eventuelt regnvejr lettere glider af glasset grundet vinden mod ruden, hvorved det ikke er nødvendigt at benytte vinduesviskere i samme grad, som det ellers er tilfældet. Derudover vil en behandling også medføre, at skidt, snavs og is ikke sætter sig så godt fast på ruden – læs mere om dette og andre ydelser til vedligehold at bil på www.ditec.dk.