home Livsstil Alternative veje til et sundere liv

Alternative veje til et sundere liv

Lidt sat på spidsen kan man inddele folk i tre grupper: dem, der tror fuldt og fast på alternative metoder indenfor sundhed og velvære; de der håber, at der er noget om snakken; og dem, der slet ikke tror på noget alternativt. Lad os bare slå fast til at starte med, at hvis du en af de sidste, så er denne artikel ikke noget for dig.

Gør noget for dig selv – tag initiativ og vær aktiv

Mange af os har nogle muligvis lidt hjemmestrikkede ideer om, hvad der virker for os uanset, hvad videnskaben måtte fortælle os. Det kan være, at vi holder os fra mælkeprodukter eller gluten, selvom der ikke er nogen lægefaglig grund til det. Man skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det at gøre noget pro-aktivt er for vores opfattelse af, om noget virker eller ej. Der er en skjult velværegevinst ved at gøre noget for os selv.

Mærk efter i dig selv – virker det for mig

Der kan være mange gode grunde til at ville gøre noget noget ved ens generelle sundhed. Det kan være at man vejer lidt for meget eller det kan være, at man føler sig uoplagt. Der er et utal af veje, man kan følge, og derfor er det vigtigst råd måske, at man mærker efter i sig selv, og stiller sig selv spørgsmålet: synes jeg, at det virker for mig? Hvis svaret er nej, så skal man måske bare prøve noget andet. Er man i tvivl eller har mistanke om, at der er noget helbredsmæssigt i vejen, bør man opsøge læge, men ellers er det bare at tage ja-hatten på og prøve ting, man tror måske kan have en positiv effekt for en selv.

Hvad skal man prøve?

Der findes – helt bogstaveligt – et utal af alternativer og tilgangsmåder, når det gælder øget sundhed og velvære. Det største og måske vigtigste redskab er naturligvis motion. Få ting har så positiv en effekt på både krop og sjæl som motion. Der findes motionstyper, der passer alle – også dem uden de store atletiske evner eller dem med skader eller dårligt helbred. Endnu engang skal man stole på sig selv og lytte til sin krop. Udover motion så kan øget fokus på kost være en god idé. Spiser man egentlig så sundt, som man går rundt og tror? Andre alternativer igen kan være meditation, udrensning eller noget helt tredje.