home Hus og have 3 grunde til at vælge LED som lyskilde

3 grunde til at vælge LED som lyskilde

De fleste kommer før eller siden til at benytte sig af indbygningsspot i deres bolig, og derfor er det ikke uden grund, at indbygningsspot rent faktisk anses som den mest populære belysningsform i mange hjem rundt omkring. Indbygningsspot med LED pærer har nemlig en lang række fordele, og vi kigger nærmere på 3 af dem.

Derfor er LED en populær belysningsform

Lang levetid
Én af de mange fordele ved LED pærer er den lange levetid. Hvis du køber LED pærer ved en god lampeforretning eller lys mester (altså ikke ved de lokale lavprisbyggemarkeder eller discountbutikker), kan du forvente en levetid på minimum 25.000 lystimer.
Vælger du derimod at købe LED pærer i dit lokale supermarked, risikerer du en levetid af det halve, og dermed opnår du ikke den besvarelse, der ligger ved at købe LED pærer.

Lavt strømforbrug
Af alle LED pærers fordele er den bedste det lave strømforbrug, hvor man kan spare helt fra 50-90 % i modsætning til andre lyskilder.
Vælger du at skifte dine nuværende gløde- eller halogenpærer ud med LED pærer, kan du spare 80-90 % på din elregning. Har du spare pærer, kan du roligt skifte dem ud med LED pærer, hvis du ønsker at opnå en besparelse på 50 % på den årlige elregning. Med andre ord, der er altså rigtig mange penge at spare med LED pærer.

Varmeafgivelse
Med en halogenpære vil du opleve, at varmen fra pæren er relativ høj i modsætning til en LED pære, og det er med god grund, da en almindelig halogenpære bruger 35 watt på at danne lys, hvor en LED pære kun bruger 5 watt.
En fordel ved at vælge indbygningspot med LED belysning er, at du undgår den kasse, der normalt skal sidde bagved indbygningsspottet. Kassen forhindrer pærens varme i at antænde støv, og med indbygningspot med LED pærer kan man montere dem direkte i loftet uden afstand til isoleringen.

Læs også om mulighederne for at få energitilskud, når du skifter til LED